ΤΟΠΙΚΑ

Ακατάλληλο για κατανάλωση το νερό στις Σταγιάτες

ακατάλληλο-για-κατανάλωση-το-νερό-στι-512576

Μικροβιακή επιβάρυνση του νερού του δικτύου των Σταγιατών προέκυψε από τις αναλύσεις που έγιναν από τη ΔΕΥΑΜΒ, μετά τις φθορές που καταγράφηκαν στο σύστημα απολύμανσης στην Τ.Κ. Σταγιατών, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Ως εκ τούτου συνεχίζεται να ισχύει η απαγόρευση χρήσης και κατανάλωσης του νερού στην περιοχή.

Σε σχετική ανακοίνωση της Διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ αναφέρονται τα εξής:

“Σε συνέχεια του από 08.05.2019 δελτίου τύπου της ΔΕΥΑΜΒ σχετικά με τη δολιοφθορά του συστήματος απολύμανσης στην Τ.Κ. Σταγιατών, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας, σας ενημερώνουμε ότι:

Από τις αναλύσεις των δειγμάτων νερού που ελήφθησαν από τη Τοπική Κοινότητα Σταγιατών στις 08/05/2019, προκύπτει μικροβιακή επιβάρυνση του νερού του δικτύου, με αποτέλεσμα να είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Για το γεγονός έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Υγείας και οι αρμόδιες αρχές.

Η ΔΕΥΑΜΒ μέχρι εγκατάστασης του νέου συστήματος απολύμανσης, (υπό παραγγελία), θα πραγματοποιεί ελέγχους για την ποιότητα του πόσιμου νερού για το εν λόγω υδραγωγείο, τα αποτελέσματα των οποίων θα γνωστοποιούνται – κοινοποιούνται αρμοδίως.

Μετά τα παραπάνω και μέχρι να διασφαλισθεί ότι το νερό των Σταγιατών πληροί τις απαιτήσεις της ΚΥΑ Γ1(δ)/ ΓΠ οικ.67322, απαγορεύει στους καταναλωτές του οικισμού Σταγιατών να κάνουν χρήση του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, μαγείρεμα, προπαρασκευή τροφής)”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου