ΤΟΠΙΚΑ

Στο εδώλιο Βολιώτης για εγκατάλειψη σε τροχαίο ατύχημα

στο-εδώλιο-βολιώτης-για-εγκατάλειψη-σ-512955

Παρέσυρε και τραυμάτισε με τη μοτοσικλέτα του 61χρονο Βολιώτη πεζό και δεν σταμάτησε για να τον βοηθήσει. Συνολική ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο την Παρασκευή σε 36χρονο Βολιώτη, για τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2015 στον Βόλο και συγκεκριμένα στην οδό Κύπρου στο ύψος της Αχιλλοπούλου.

Ο 61χρονος πεζός που παρασύρθηκε υπέστη κακώσεις και προσωρινή αμνησία και απαιτήθηκε να διακομιστεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για τη παροχή πρώτων βοηθειών.

Από την ακροαματική διαδικασία διαπιστώθηκε ότι μετά το τροχαίο ο κατηγορούμενος αντί να σταματήσει στον τόπο του ατυχήματος ως όφειλε και να βοηθήσει τον τραυματία, ανέπτυξε ταχύτητα και απομακρύνθηκε. Απολογούμενος στο δικαστήριο ο 36χρονος παραδέχτηκε την πράξη του και για να δικαιολογηθεί είπε ότι φοβήθηκε επειδή δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για βλάβη από αμέλεια και για εγκατάλειψη του τροχαίου. Για την οδήγηση χωρίς δίπλωμα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έπαυσε τη εναντίον του δίωξη καθώς ο κατηγορούμενος στη δίκη κατείχε και υπέδειξε άδεια οδήγησης που έβγαλε στο διάστημα που μεσολάβησε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου