ΤΟΠΙΚΑ

Ξέσπασε πόλεμος στην ΑΓΕΤ

ξέσπασε-πόλεμος-στην-αγετ-437048

Σκληρή γλώσσα από τα σωματεία της ΑΓΕΤ Ηρακλής ενάντια στη γαλλική διοίκηση του Ομίλου. Κάνουν λόγο για «golden boys» και καταγγέλλουν ότι μεθοδεύουν να καταστήσουν την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ μουσειακό αντικείμενο με αφορμή το αίτημα της εταιρίας για τη μείωση των επιδομάτων που ουσιαστικά δρομολογεί την υπογραφή ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης.
 
Πόλεμος ξέσπασε μεταξύ των σωματείων της ΑΓΕΤ Ηρακλής και του γαλλικού Ομίλου μετά την συγκρουσιακή συνάντηση πριν από λίγες μέρες που κατέληξε σε ναυάγιο και ουσιαστικά οδηγεί τους τσιμεντεργάτες σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
 
«Θέλουν και βιάζονται να τελειώνουν με ό,τι έμεινε να θυμίζει την ΑΓΕΤ. Θέλουν την εταιρία περιθωριακό μαγαζάκι, γιατί ως φαίνεται μόνο τότε θα είναι ικανοί να το διοικήσουν. Αν όμως δε μπορούν να σηκώσουν το βάρος του ονόματος του ΗΡΑΚΛΗ έχουν επιλογή: Να απομακρυνθούν από τα Κεντρικά Γραφεία Εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε σε «περαστικούς» και «goldenboys» να καταστρέψουν και απαξιώσουν μία εταιρία – πρότυπο, με ιστορία αλλά και με μέλλον. Μια εταιρία που αποτελεί για μας την ίδια μας τη ζωή» υπογραμμίζεται σε κοινή ανακοίνωση όλων των σωματείων του Ομίλου, που από χθες αναρτήθηκε σε όλους τους χώρους δουλειάς.
 
Την ερχόμενη Τετάρτη στο εργοστάσιο «Όλυμπος» στην Αγριά θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων όπου η Ένωση Προσωπικού Τσιμέντων αναμένεται να ζητήσει εξουσιοδότηση για δύο 24ωρες απεργίες και μία 48ωρη, οι οποίες χρονικά θα συναποφασιστούν εφόσον η εταιρία επιμείνει στις προτάσεις της.
 
Τα σωματεία κατηγορούν τους εκπρόσωπους της εταιρίας ότι «δίκην κυβερνητικού εκπροσώπου ή εκπροσώπου της τρόικας ανέλυσαν την πολιτικοοικονομική κατάσταση της χώρας και ότι κατέληξαν ότι εμμένουν στο ίδιο πλαίσιο, ενώ ξεπερνώντας κάθε πρόκληση ζήτησαν η βελτιωμένη πρόταση εκ μέρους των εργαζομένων να συμπίπτει με τα πρώτα αιτήματα εργοδοσίας», χαρακτηρίζουν δε τη στάση αυτή απαράδεκτη και άκρως αντεργατική.
 
Καλούν εξάλλου τη Διοίκηση να ενημερώσει άμεσα τα Δ.Σ. των Σωματείων με την παράλληλη κατάθεση στοιχείων που να αποδεικνύουν τα οφέλη της μετεγκατάστασης από τα Κεντρικά Γραφεία και το τίμημα της πώλησης που έχει δρομολογηθεί προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο προσωπικό.
 
Τέλος προτρέπουν τους Γάλλους να επανεξετάσουν την στάση τους κατανοώντας, όπως τονίζουν, «το μέγεθος της ευθύνης που επωμίζεται. Από τη μεριά μας θεωρούμε φτηνές δικαιολογίες και μη πειστικά τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί, αδυνατώντας να αντιληφθούμε τους λόγους που επιλέγεται αυτή η στάση» και σημειώνουν με νόημα ότι «σε περίπτωση πού αλλάξει κάτι, για τις οποιασδήποτε εξελίξεις δρομολογηθούν, να γνωρίζουν ότι φέρουν ακέραια την ευθύνη».
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου