ΤΟΠΙΚΑ

Τα εξεταστικά κέντρα των Πανελλαδικών στη Μαγνησία

τα-εξεταστικά-κέντρα-των-πανελλαδικώ-514305

Σε 21 γενικά λύκεια της Μαγνησίας θα φιλοξενηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις του ερχόμενου Ιουνίου, σύμφωνα με υπουργική απόφαση. Αίτημα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να λειτουργήσει ως ξεχωριστό εξεταστικό κέντρο το Μουσικό Σχολείο Βόλου δεν εγκρίθηκε κι έτσι οι υποψήφιοι θα δώσουν και φέτος πανελλαδικές στο όμορο 7ο Γενικό Λύκειο Βόλου.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση τα σχολεία στη Μαγνησία που θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων είναι τα εξής: 1ο, 2ο 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο , 8ο ΓΕΛ Βόλου, 1ο και 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και τα γενικά λύκειαΑγριάς, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Βελεστίνου, Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού, Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Σούρπης, Σκιάθου, Σκοπέλου και Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Αλοννήσου. Οπως έχει καθιερωθεί από προηγούμενες χρονιές στο 2ο ΓΕΛ Βόλου εξετάσεις θα δώσουν και οι υποψήφιοι του εσπερινού λυκείου, στο 7ο ΓΕΛ Βόλου θα δώσουν οι υποψήφιοι του μουσικού, στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας θα δώσουν εξετάσεις και οι μαθητές του Ιδιωτικού Γενικού Λυκείου Βόλου- Προμηθέας, στο ΓΕΛ Βελεστίνου θα υπαχθούν και οι υποψήφιοι του ΓΕΛ Καναλίων και στο ΓΕΛ Αργαλαστής θα δώσουν εξετάσεις οι μαθητές των λυκειακών τάξεων Τρικερίου.

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ τα εξεταστικά κέντρα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες εκτιμάται όμως ότι δεν θα επέλθουν αλλαγές. Πέρυσι ως εξεταστικά κέντρα είχαν λειτουργήσει τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Στην τελική ευθεία

Οι 1.828 συνολικά υποψήφιοι της Μαγνησίας που θα λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν στις 6 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και στις 7 Ιουνίου για τα ΓΕΛ με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, έχουν ήδη μπει στην τελική ευθεία.

Από το σύνολο των υποψηφίων, οι τελειόφοιτοι μαθητές και απόφοιτοι, από τα γενικά λύκεια στις πανελλαδικές που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι 1.468 και από τα επαγγελματικά λύκεια 360 υποψήφιοι.

Τον μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων στα ΓΕΛ συγκεντρώνει για μία ακόμη χρονιά η κατεύθυνση των θετικών σπουδών με 613 υποψηφίους, εκ των οποίων οι 509 τελειόφοιτοι και οι 109 απόφοιτοι. Ακολουθεί η κατεύθυνση των ανθρωπιστικών με 499 υποψηφίους εκ των οποίων οι 412 τελειόφοιτοι και οι 87 απόφοιτοι και η κατεύθυνση οικονομίας και διοίκησης με 356 υποψηφίους εκ των οποίων οι 299 τελειόφοιτοι και οι 57 απόφοιτοι.

Για μία ακόμη χρονιά όπως σταθερά ισχύει τα τελευταία χρόνια, μεγάλος αριθμός μαθητών στρέφεται προς τα σώματα ασφαλείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, στρατιωτικές σχολές επιλέγουν 434 υποψήφιοι, αστυνομικές σχολές 381 υποψήφιοι, το πυροσβεστικό σώμα 378 υποψήφιοι, σχολές εμπορικού ναυτικού επιλέγουν 269 υποψήφιοι, το λιμενικό σώμα επέλεξαν 407 υποψήφιοι και ΤΕΦΑΑ 338 υποψήφιοι.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου