ΤΟΠΙΚΑ

Παναγιώτης Κουτσάφτης: Μήνυμα νίκης και συνέχειας

παναγιώτης-κουτσάφτης-μήνυμα-νίκης-κ-514999

«Θα πάρουμε νέα εντολή για να συνεχίσουμε στο τιμόνι του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, γιατί αποδείξαμε ότι μπορούμε στα δύσκολα»

Νέα εντολή στην «Ενωτική Συνεργασία» να συνεχίσει στο τιμόνι του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου θα είναι το αποτέλεσμα της κάλπης, εκτιμά ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης. «Επαναφέραμε την ελπίδα στην περιοχή και σήμερα αποτελούμε τους αξιόπιστους εγγυητές μιας νέας περιόδου δημιουργίας, γιατί και ξέρουμε και αποδείξαμε ότι μπορούμε στα δύσκολα», τονίζει ο ίδιος σε συνέντευξή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αναφερόμενος τόσο στην οικονομική εξυγίανση που επιτεύχθηκε και στη δρομολόγηση έργων που ήταν σταματημένα επί σειρά ετών, αλλά και στο όραμα για τη νέα δημοτική περίοδο.

Συνέντευξη στην ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εμφανίζεστε αισιόδοξος για την εκλογική αναμέτρηση, σε ένα παρόμοιο σκηνικό υποψηφιοτήτων με τις προηγούμενες εκλογές. Από πού προκύπτει η αισιοδοξία σας;

Εργαστήκαμε σκληρά, δουλέψαμε με πρόγραμμα, δοκιμαστήκαμε στα δύσκολα απέναντι σε μια ιστορική φυσική καταστροφή, κρατήσαμε «ζωντανή» την περιοχή και η εμπιστοσύνη των δημοτών θα εκφραστεί με ισχυρή εντολή στον συνδυασμό μας, όπως αποτυπώνεται στις περιοδείες και στις καθημερινές επαφές μας σε όλο τον Δήμο.

Αλλωστε ποιος θέλει να ξαναβρεθεί ο Δήμος σε περιπέτειες, να γυρίσει στην εποχή των χρεών, στην εγκατάλειψη, στο «κόκκινο» σε μια πρωτοφανή κατάσταση, την οποία ο προηγούμενος δήμαρχος «χρέωσε» στην αντιδήμαρχό του και σημερινή εκ νέου υποψήφια δήμαρχο: «Ανακαλούμε από σήμερα (15.4.2014) την υπ’αριθ.7/17.01.2013 απόφασή μας κατά το σκέλος του ορισμού της δημοτικής συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Μαρίας Σαμαρά ως αντιδημάρχου και των αρμοδιοτήτων που της εκχωρήθηκαν, λόγω της επαναλαμβανόμενης απουσίας της, ιδιαίτερα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, την πλημμελή και προβληματική άσκηση των καθηκόντων της και την αδυναμία συνεργασίας της σε θέματα αρμοδιότητάς της».Η αξιοπιστία του Δήμου είχε καταρρεύσει, όπως αντιλαμβάνεστε και αυτό αποτυπώθηκε και στο αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών.

Οι ψηφοφόροι μάς έδωσαν εντολή να επαναφέρουμε τον Δήμο στην κανονικότητα. Μας εμπιστεύτηκαν για τα δύσκολα και δώσαμε αγώνα σε ένα δυσμενές δημοσιονομικό περιβάλλον να επουλώσουμε πληγές, να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία, ζωντανές τις δυνάμεις του τόπου μας.Ημασταν όχι απλά παρόντες, αλλά στην πρώτη γραμμή μιας άνισης μάχης, στήριγμα στον κάθε συνδημότη, στην κάθε συνδημότισσα και θα συνεχίσουμε δυνατά, με σίγουρα βήματα.

Μήνυμα νίκης και συνέχειας στην «Ενωτική Συνεργασία» είναι αυτό που ήδη στέλνει η πλατιά κοινωνική συμμαχία στο Βόρειο και Ανατολικό Πήλιο και είμαστε αισιόδοξοι πως θα αποτυπωθεί και την Κυριακή των εκλογών.

Ο συνδυασμός σας ως υπερκομματικός και πολυσυλλεκτικός πέτυχε τη σύνθεση ανθρώπων με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες ή υπήρξαν προβλήματα συνεννόησης;

Πράγματι, ήταν ένα τολμηρό εγχείρημα να ενώσουμε δυνάμεις από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

Η πρόκληση να εκφράσουμε τους ενεργούς πολίτες, που δεν περίμεναν φύλλα πορείας και οδηγίες από κομματικά γραφεία, ήταν μεγάλη. Οπως μεγάλη ήταν και η ανάγκη να αφήσουμε πίσω τους διαχωρισμούς, να γκρεμίσουμε εμπόδια, να σβήσουμε γραμμές που κρατούσαν μακριά ανθρώπους της προσφοράς επειδή δεν είχαν κομματική ταυτότητα.

Ο μοναδικός όρος που θέσαμε εξ αρχής ήταν ότι θέλουμε δίπλα μας πολίτες που αγαπούν τον τόπο μας. Επαγγελματίες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί, άνεργοι, νέοι και πιο έμπειροι, όλοι μοιράστηκαν τη χαρά της προσφοράς και της δημιουργίας. Δυσκολευτήκαμε, αλλά δεν εγκαταλείψαμε, γιατί δεν ζούμε, δεν δουλεύουμε στον Βόλο. Είμαστε όλοι εδώ στα χωριά μας. Εδώ ζούμε, εδώ δίνουμε τον αγώνα της καθημερινότητας, εδώ αναπτύσσουμε καθαρές σχέσεις εμπιστοσύνης κι έτσι συνεχίζουμε.

Υπήρξε συνέπεια στις προγραμματικές δεσμεύσεις σας;

Υπήρξε παραγωγή έργου ή αδράνεια, όπως υποστηρίζει η μειοψηφία;

Οι δημότες γνωρίζουν πολύ καλά ποιος κράτησε τα όνειρά τους ζωντανά. Ποιος πάλεψε για να συνεχιστεί η κανονικότητα στην περιοχή, μετά τις καταστροφές του περσινού χειμώνα και πως υποστηρίχτηκε με έργα, δράσεις, προγράμματα η τοπική ανάπτυξη και η οικονομία.

Το βασικότερο έργο μας ήταν η επανεκκίνηση του Δήμου. Ενός οργανισμού σε μαρασμό, χρεωμένο, με πρόστιμα, ποινές, απεντάξεις κ.ά. Δεν άξιζε αυτό το κατάντημα στους δημότες, ούτε στη λαμπρή ιστορία της δημιουργικότητας στην περιοχή μας.

Εξυγιάναμε τα οικονομικά, νοικοκυρέψαμε τον Δήμο, ξεμπλοκάραμε έργα και μέσα από συνεργασίες, προγραμματικές συμφωνίες με την Περιφέρεια, διαδημοτικές συνεργασίες, συμμετοχές σε δίκτυα κ.ά. Επαναφέραμε την ελπίδα στην περιοχή και σήμερα αποτελούμε τους αξιόπιστους εγγυητές μιας νέας περιόδου δημιουργίας, γιατί και ξέρουμε και αποδείξαμε ότι μπορούμε στα δύσκολα.

Σχεδιάζουμε τον βιολογικό καθαρισμό σε Τσαγκαράδα και Κισσό, τον βιολογικό και το αποχετευτικό στο παραλιακό μέτωπο από Νταμούχαρη – Παπά Νερό – Αη – Γιάννη με ώριμες μελέτες προς έγκριση.

Προωθούμε για ένταξη στο ΕΣΠΑ το κλειστό δίκτυο άρδευσης σε Πουρί, Μακρυράχη και Ζαγορά.

Δημοπρατείται το λιμάνι στον Αη – Γιάννη με επισκευή των ζημιών και ολοκληρωμένη μελέτη αναβάθμισης

Προχωρά η διαδικασία με το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ έργο του βιολογικού και του αποχετευτικού δικτύου στη Ζαγορά.

Κατασκευάζεται το Κλειστό Γυμναστήριο Ζαγοράς, ένα έργο παρατημένο για χρόνια…

Δίνουμε με έργα και δράσεις έμφαση στην ενίσχυση του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της αγροτικής παραγωγής, μιας ισορροπημένης ανάπτυξης, με τα οφέλη της να διαχέονται δίκαια σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία, διατηρώντας τις νέες γενιές εδώ στον τόπο μας.

Προς όφελος των πολιτών, των πολλών που μας εμπιστεύονται και έχουν ανάγκη την προσφορά, θα συνεχίσουμε δημιουργικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου