ΤΟΠΙΚΑ

Απόστολος Παπαδούλης: Ο απερχόμενος δήμαρχος φοβάται τον διάλογο μαζί μου

απόστολος-παπαδούλης-ο-απερχόμενος-δ-515232

Δριμύ «κατηγορώ» από τον υποψήφιο δήμαρχο του συνδυασμού «Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία» κατά Αχ. Μπέου στην τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογές

Την κατηγορία ότι ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος κρύβεται, διότι φοβάται τον διάλογο μαζί του απευθύνει ο Απόστολος Παπαδούλης, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου με τον συνδυασμό «Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία» σε συνέντευξή του σήμερα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Ο κ. Παπαδούλης μιλά για την πολυσυλλεκτικότητα του ψηφοδελτίου του, σημειώνοντας πως συμμετέχουν άνθρωποι από ένα ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων και υπερασπίζεται με πάθος αυτή την επιλογή. Επίσης ο επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία» ξεδιπλώνει το όραμά του για τον Δήμο Βόλου, ιεραρχεί τις ανάγκες της πόλης και δηλώνει αποφασισμένος να το εφαρμόσει, εφόσον οι πολίτες του Δήμου Βόλου του δώσουν αυτή τη δυνατότητα.

Συνέντευξη στην ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Κύριε Απόστολε Παπαδούλη ποιο είναι το στίγμα της παράταξής σας;

Εχουμε δημιουργήσει μια ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη, χωρίς ιδεολογικές και κομματικές εξαρτήσεις.

Συμμετέχουν σ΄ αυτήν και θέτουν υποψηφιότητα για δημοτικοί σύμβουλοι δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί και φιλελεύθεροι.

Αλλά πάνω απ΄ όλα είμαστε Βολιώτες, δημοκράτες, αξιοπρεπείς, αναγνωρισμένοι στο επάγγελμά μας και στην κοινωνία. Δεν μας κατασκεύασε κανένας κομματικός σωλήνας, καμία οικογενειακή φιλοδοξία. Δεν θα μας βρείτε σε καταγώγια της νύχτας.

Κερδίζουμε την καθημερινότητά μας με τίμιο τρόπο, στο φως της μέρας.

Η σημερινή δημοτική αρχή υπερηφανεύεται πως είναι η παράταξη των έργων. Τι έχετε να πείτε γι΄ αυτό; Πώς κρίνετε την πεντάχρονη δράση της;

Οπως είπα και στη μεγάλη συγκέντρωση που έκανε ο συνδυασμός μου «ΒΟΛΟΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» στο Μεταξουργείο και παρουσιάσαμε το πρόγραμμά μας για τη Ν. Ιωνία, όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική φροντίδα για την καθημερινότητα, καμία μέριμνα για τους ανθρώπους.

Αν εξαιρέσει κανείς τα έργα βιτρίνας και τις εξαγγελίες πανικού της τελευταίας στιγμής, ο Βόλος σε τίποτε δεν θυμίζει την πόλη που θέλει να λέγεται σύγχρονη και φιλοδοξεί να ανταγωνίζεται τις βιώσιμες πόλεις της Ευρώπης.

Το χειρότερο, όμως, έχει να κάνει με τα οικονομικά του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων.

Εχουν υπογραφεί θηριώδεις συμβάσεις, χωρίς να υπάρχουν τα αναγκαία κεφάλαια, χωρίς μελέτες σκοπιμότητας, χωρίς μελέτες βιωσιμότητας κι αυτό σημαίνει ότι μπαίνουμε σε μία δύσκολη και γκρίζα ζώνη χρέους. Δυστυχώς η επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι πολύ δύσκολη για τον Δήμο Βόλου και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να κλείσουμε τις πληγές (κυρίως οικονομικές), που έχει ανοίξει ο απερχόμενος δήμαρχος.

Ποια είναι αυτά που θέλετε να αλλάξετε στο Δήμο Βόλου;

Το πρώτο θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, όπως είπα, είναι το πρόβλημα του μεγάλου οικονομικού ανοίγματος του Δήμου, το οποίο έγινε έτσι, χωρίς πρόγραμμα.

Παράλληλα πρέπει να δουλέψουμε για τη σωτηρία της ΔΕΥΑΜΒ και θα δώσουμε τη μάχη για να διασωθεί η Επιχείρηση από την τραγική περιπέτειά της με την ΕΡΓΗΛ.

Αν δεν το κάνουμε αυτό, η ΔΕΥΑΜΒ χάνεται, που σημαίνει πτώχευση της Επιχείρησης και ιδιωτικοποίηση του νερού. Είναι μία επιδίωξη, που η σημερινή Δημοτική Αρχή ποτέ δεν την έκρυψε. Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα, που θα κληθούμε να λύσουμε, αφορά στην καθημερινότητα.

Η ολοκληρωμένη ανακύκλωση, η καθαριότητα, η αναδιάρθρωση του κυκλοφοριακού και της λειτουργίας της πόλης, η αναβάθμιση όλων των υποδομών, η φροντίδα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ξεχασμένης περιφέρειας, η κοινωνική πολιτική για τη στήριξη των συμπολιτών μας όλων των ηλικιών, η ουσιαστική καταπολέμηση της ρύπανσης του περιβάλλοντος, είναι άμεσες προτεραιότητές μας, για να μπορέσει ο Δήμος να βρει την επαφή του με τις πραγματικές του ανάγκες, που σήμερα βρίσκονται στα αζήτητα.

Το τρίτο θέμα αναφέρεται σε πολιτικές και πρωτοβουλίες για την ενεργητική καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Η προσέλκυση επενδύσεων, η δημιουργία Τοπικού Οργανισμού Τουρισμού, η οργάνωση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, η άμεση συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η αναζήτηση ευρωπαϊκών πόρων από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για υποδομές και πολιτικές κοινωνικής προστασίας.

Εχετε πει πως Δήμος Βόλου δεν είναι μόνο το κέντρο του Βόλου. Εχετε εικόνα τι συμβαίνει στον υπόλοιπο Δήμο;

Εχω επισκεφθεί και θα συνεχίζω να επισκέπτομαι, μέχρι την ημέρα των εκλογών, κάθε γωνιά του ταλαιπωρημένου Δήμου μας.

Δυστυχώς, ενώ ο «Καλλικράτης» έκανε ένα πολύτιμο δώρο στον Βόλο, εμείς το πετάξαμε στα σκουπίδια. Είναι τα διαμάντια της περιφέρειάς μας, που θέλουμε να τους δώσουμε την αίγλη και τη λάμψη, που τους αξίζει.

Οταν, όμως, είσαι ανίκανος να διοικήσεις το εύρος αυτό, κάτι που έγινε με την απερχόμενη δημοτική αρχή, το θεωρείς κίνδυνο. Εμείς το θεωρούμε χρυσή ευκαιρία για την ανάπτυξη.

Η Νέα Ιωνία, η Ιωλκός, η Νέα Αγχίαλος, η Αγριά, η Πορταριά, η Μακρινίτσα, η Αρτέμιδα, η Αισωνία είναι σήμερα τελείως παρατημένες περιοχές του Δήμου.

Ομως τα πλεονεκτήματά τους είναι ευλογία για τον Βόλο. Για όλες αυτές τις περιοχές έχουμε πρόγραμμα και το παρουσιάζουμε επί τόπου.

Ζητάτε συνεχώς δημόσιο διάλογο για τα πεπραγμένα και το μέλλον του Δήμου Βόλου με τον κ. Μπέο. Σας απάντησε;

Τον καλώ συνεχώς να συζητήσουμε στο φως της ημέρας και δημόσια για τη σπατάλη, την αδιαφορία, την ανικανότητα, τον αυταρχισμό και την ασυδοσία. Δεν απαντά, προφανώς φοβάται. Τον καταλαβαίνω, οποιοσδήποτε στη θέση του θα φοβόταν τον διάλογο.

Πρέπει όμως να μας εξηγήσει πού βρήκε τα χρήματα για τις συμβάσεις του πάρκινγκ της Φιλελλήνων, του leasing των απορριμματοφόρων, της ιδιωτικοποίησης του ηλεκτροφωτισμού.

Πρέπει να μας πει για το χρέος της ΔΕΥΑΜΒ στην ΕΡΓΗΛ, που έχει φτάσει στα 11 εκ. € και τι έκανε για να προστατέψει την Επιχείρηση.

Εγώ θα τον καλώ καθημερινά σε συζήτηση και ας κρύβεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου