ΤΟΠΙΚΑ

Φρειδερίκη (Μίνα) Καλογήρου: Πάνω από όλα το συμφέρον της πόλης

φρειδερίκη-μίνα-καλογήρου-πάνω-από-όλ-515284

Η αντιδήμαρχος Βόλου και εκ νέου υποψήφια με τον Αχ. Μπέο σε μία εκ βαθέων συνέντευξη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

«Το να δουλεύεις για τον Βόλο που αγαπάς, να θες να τον δεις καλύτερο, ομορφότερο, δεν είναι απλώς μια υποχρέωση, που έχεις ως αιρετός. Είναι μια επιθυμία, που απορρέει από την καρδιά σου», επισημαίνει σήμερα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αντιδήμαρχος Βόλου Μίνα Καλογήρου, που κατέρχεται εκ νέου υποψήφια με τον συνδυασμό του σημερινού δημάρχου Αχ. Μπέου «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική».

Συνέντευξη στη ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Κύρια Καλογήρου, θα μας πείτε γιατί ένας δημότης να επιλέξει τον συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική»;

Η παράταξη «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» είναι μια πραγματικά ανεξάρτητη παράταξη, με πολυφωνία, αλλά και πολύ καλό συντονισμό και λειτουργία, κάτι που δεν είναι εύκολο, αλλά το έχει καταφέρει ο Αχιλλέας Μπέος με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του. Είναι ένας αποφασιστικός και αποτελεσματικός άνθρωπος, δοκιμασμένος επαγγελματικά και μετά από πέντε χρόνια θητείας στα αυτοδιοικητικά πετυχημένος. Γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες του Δήμου, τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους. Νοιάζεται για όλους και για όλα και αυτό δεν το συναντάς συχνά στην εποχή μας.

Υπηρετήσατε το Δήμο αυτή την πενταετία από διάφορες θέσεις ευθύνης ως αντιδήμαρχος, με θετικό αποτύπωμα.

Το να δουλεύεις για τον Βόλο που αγαπάς, να θες να τον δεις καλύτερο, ομορφότερο, δεν είναι απλώς μια υποχρέωση, που έχεις ως αιρετός. Είναι μια επιθυμία, που απορρέει από την καρδιά σου. Ως αντιδήμαρχος Βόλου έτρεξα, δούλεψα, πάλεψα για να έχει η πόλη μου και όλες οι περιφερειακές ενότητες την εικόνα που αξίζουν. Μιλούσα προσωπικά με τον κόσμο. Είχα τα δικά μου «μάτια» σε όλο τον Δήμο, ιεραρχούσα τις ανάγκες. Το έργο μου, για όσους με ξέρουν, είναι γνωστό.

Ολα αυτά τα χρόνια, τόσο στο Δήμο Βόλου, όσο και παλαιότερα στη Νομαρχία Μαγνησίας, τιμώντας την εμπιστοσύνη των Βολιωτών και των Μαγνησιωτών, προσπαθώ να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις για ένα καλύτερο μέλλον. Την ίδια και περισσότερη όρεξη έχω και τώρα! Ο νυν δήμαρχος Αχ. Μπέος είναι ένας άνθρωπος με όραμα. Εχουμε κοινούς στόχους, θα αγωνιστούμε μαζί για το καλύτερο αποτέλεσμα!

Πώς βλέπετε το μέλλον του Δήμου την επόμενη τετραετία;

Ο Βόλος και ευρύτερα ο Καλλικρατικός Δήμος Βόλου είναι μια εξαιρετική περιοχή με πολλές δυνατότητες, αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, ιστορία και άριστη γεωγραφική τοποθεσία. Με τα έργα που έχουμε κάνει και αυτά που σχεδιάζουμε η πόλη θα βρεθεί εκεί που της αξίζει, μια από τις πιο αξιολογότερες πόλεις στην Ελλάδα και με ευρωπαϊκή προοπτική. Ηδη αυτή την πενταετία ο Βόλος απέκτησε «brand name», με όλες τις πρωτοβουλίες και τα έργα της δημοτικής αρχής.

Είστε από τους ανθρώπους, που δεν περιμένουν την προεκλογική περίοδο για να βρεθούν δίπλα στους συνανθρώπους τους. Ποιες είναι οι εμπειρίες σας από τον προεκλογικό αγώνα;

Ενδιαφέρουσες και πολύ ελπιδοφόρες. Πάντα μου άρεσε να γνωρίζω ανθρώπους. Ενα συνήθειο που έχω εδώ και πολλά χρόνια είναι ότι δεν αφήνω σχεδόν ποτέ να περάσει μια μέρα χωρίς να έχω γνωρίσει έναν άνθρωπο, μια καινούργια ιδέα, μια άλλη σελίδα. Κατά την προεκλογική περίοδο έχω γνωρίσει πολλούς αξιόλογους ανθρώπους, κάτι που με χαροποιεί ιδιαιτέρως, διότι από τις συζητήσεις που κάνουμε αντλώ δύναμη, καταγράφω προτάσεις, αφουγκράζομαι τις ανησυχίες τους.

Σας ενοχλεί η έντονη κριτική, που γίνεται στη δημοτική αρχή και κατ’ επέκταση στον συνδυασμό σας από τις άλλες παρατάξεις;

Είναι αυτονόητο πως στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου είναι θεμιτή η κριτική όλων των υποψηφίων παρατάξεων – συνδυασμών και η προβολή των προγραμμάτων τους.Ομως, από το σημείο αυτό, μέχρι να λένε ανακρίβειες και να έχουν ρίξει «λάσπη στον ανεμιστήρα» και όποιον πάρει ο Χάρος, είναι διαφορετικό. Ιδιαίτερα δε από έναν πρώηνδήμαρχο δεν επιτρέπονται αυτά, ειδικά όταν έχουν αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη και προσπαθούν να αλλοιώσουν την πραγματικότητα. Ευτυχώς οι πολίτες δεν συμμερίζονται τα όσα υποστηρίζουν και αυτό είναι πλέον ολοφάνερο στην πόλη.

Δύο εβδομάδες πριν από τις κάλπες, πού πιστεύετε ότι θα κριθεί το εκλογικό αποτέλεσμα;

Καταρχάς, πιστεύω ότι ο Αχιλλέας Μπέος θα επανεκλεγεί δήμαρχος Βόλου και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή. Το σύνθημά μας «Ο Βόλος έχει δήμαρχο» απηχεί την πραγματικότητα. Το αξίζει ο Αχ. Μπέος και αυτή την εικόνα λαμβάνω από την επαφή μου με τους συνδημότες και τις συνδημότισσες.

Του αναγνωρίζει όλη η πόλη πως τόσο προσωπικά ο ίδιος, όσο και όλοι μας πάνω από όλα βάζουμε το συμφέρον της πόλης μας και όχι προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες. Εμείς στεκόμαστε μπροστά στους συνδημότες μας και ζητούμε να κριθούμε όχι για τα λόγια μας, αλλά για το έργο μας.Ενα έργο το οποίο ήδη έχει αναβαθμίσει τον Βόλο και έχει δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία. Για μας η πόλη είναι οι άνθρωποί της και το όνειρό μας είναι η συνεχής αναβάθμιση της ποιότηταςζωής τους.Ο δημότης αξίζει τονσεβασμό μας. Δικαιούνται να έχουνπολύ καλή ποιότητα ζωής και θα την έχουν. Αυτή είναι η αποστολή μας.

Η Μίνα Καλογήρου ποια δέσμευση αναλαμβάνει απέναντι στους συμπολίτες της;

Σε προσωπικό επίπεδο αυτό που μπορώ κοιτώντας τους συμπολίτες μου στα μάτια να τους πω είναι πως είμαι αποφασισμένη, αν μου δώσουν ξανά τη δυνατότητα να επανεκλεγώ, να τους εκπροσωπήσω και θα τους υπηρετήσω και πάλι με ανιδιοτέλεια και χωρίς υστεροβουλία σ’ όποιον τομέα και αν χρειαστεί.Ομως, επαναλαμβάνω ότι αυτό που προέχει προσωπικά για μένα είναι η νίκη του συνδυασμού και για αυτή εργάζομαι καθημερινά με πίστη σ’ αυτό που κάνουμε και στα όσα έχουμε προσφέρει στην πόλη και τους δημότες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου