ΤΟΠΙΚΑ

Ανδρεάς Ζέρβας για το Δήμο Βόλου: «Αξιοποιεί την ακίνητη περιουσία του»

ανδρεάς-ζέρβας-για-το-δήμο-βόλου-αξιο-515393

Ολοκληρώθηκε η μελέτη καταγραφής των ακινήτων και δημιουργήθηκε μητρώο περιουσίας

Δημοτικά ακίνητα εγκαταλελειμμένα, παράνομα, καταπατημένα, κληροδοτήματα που δεν ήταν καταχωρημένα στο Ε9 του Δήμου Βόλου, καταγράφτηκαν, νομιμοποιήθηκαν και αξιοποιήθηκαν από τη σημερινή δημοτική αρχή με όφελος άνω των 300.000 ευρώ για τα δημοτικά ταμεία μόνο για τη διετία 2017 – 2018, τονίζει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας Βόλου, Ανδρέας Ζέρβας.

Όπως αναφέρει ο κ. Ζέρβας τη διετία 2017-2018 έγινε μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων από την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας καθώς πραγματοποιήθηκε εκμίσθωση πολλών ακινήτων, πολλά από τα οποία ήταν εγκαταλελειμμένα.

Η συνολική ωφέλεια για το Δήμο για τη διετία αυτή ανέρχεται στο ποσό των 302.741,67 ευρώ. «Αξιοσημείωτο ότι μόλις το α΄ τρίμηνο του 2019 η συνολική ωφέλεια για το Δήμο από την εκμίσθωση ακινήτων ανέρχεται στο ποσό των 63.792,76 ευρώ. Ταυτόχρονα εξοικονομήθηκαν χρήματα και από τη μετεστέγαση υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιόκτητα ακίνητα, με τη συνολική ωφέλεια για το Δήμο για την περίοδο 2017- 2018 ανέρχεται στο ποσό των 52.570,00 €», τονίζει ο αντιδήμαρχος.

Με την ολοκλήρωση της μελέτη καταγραφής της ακίνητης περιουσίας δημιουργήθηκε και Μητρώο Περιουσίας του Δήμου, ενώ ολοκληρώθηκε και η νομιμοποίηση 43 ακινήτων που στερούνται άδειες οικοδομής ή έχουν προβλήματα νομιμότητας.

«Σημαντική ήταν και η δουλειά που έγινε στο πλαίσιο της ανάρτησης του δασικού χάρτη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, εκτός των προ-Καποδιστριακών Ο.Τ.Α. Βόλου και Νέας Αγχιάλου. Στο πλαίσιο της διαδικασίας εντοπίστηκαν 73 δημοτικά ακίνητα που εμπίπτουν εντός των εκτάσεων που έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές, αφού πραγματοποιήθηκε έλεγχος και εντοπισμός των δημοτικών ακινήτων με τη συνδρομή των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων του Δ. Βόλου καθώς και επιτόπιος έλεγχος όπου απαιτήθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν συμπεριληφθεί ως δασικές εκτάσεις.

Ο συνολικός αριθμός ακινήτων που ελέγχτηκαν περίπου 850 και χρονικό διάστημα από Φεβρουάριο έως Ιούλιο 2017», αναφέρει ο κ. Ζέρβας.

Επίσης, ο αντιδήμαρχος εστιάζει και στις απαιτούμενες ενέργειες για την προστασία και προάσπιση των συμφερόντων της δημοτικής περιουσίας (π.χ. καταπατήσεις) αλλά και στη διόρθωση εκτάσεων που εσφαλμένα δεν έχουν συμπεριληφθεί κατά το παρελθόν στη Δημοτική Περιουσία όπως για παράδειγμα δρόμοι στη Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου, που λόγω παραλείψεων του παρελθόντος «φαίνονται» να ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο. «Με την καταγραφή και κατοχύρωση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας, ξεκίνησε και η οικονομική λειτουργία όλων των κληροδοτημάτων του Δήμου, με την πληρωμή όλων των οφειλών παρελθόντων οικονομικών ετών και έγινε η καταχώρηση ακινήτων ιδιοκτησίας των κληροδοτημάτων στο Ε9», υπογραμμίζει ο κ. Ζέρβας αναφερόμενος στην αξιοποίηση ακινήτων του κληροδοτήματος «Χατζηιωάννου ή Χατζάκου», του κληροδοτήματος «Θωμά Καλούτσα» και των κληροδοτημάτων «Χρ. Ζώγια» και «Αλεξ. Δράκου», μέσω των οποίων υλοποιήθηκε και το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου