ΤΟΠΙΚΑ

5χρονος έπεσε από σκάλα 6 μέτρων στο Δημαρχείο Αλοννήσου!

5χρονος-έπεσε-από-σκάλα-6-μέτρων-στο-δημ-851206

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες στη 1.30 περίπου μετά το μεσημέρι στο Δημαρχείο Αλοννήσου, όταν ένα πεντάχρονο αγοράκι που ξέφυγε της προσοχής του πατέρα του έπεσε από σκάλα έξι μέτρων με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι. Όλοι οι υπάλληλοι και ο Δήμαρχος έσπευσαν στο σημείο και βρήκαν το παιδί αιμόφυρτο. Αμέσως το μετέφεραν στο Περιφερειακό Ιατρείο όπου η αγροτική ιατρός το εξέτασε, όμως για περισσότερες εξετάσεις και κυρίως για προληπτικούς λόγους χρειάστηκε η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Βόλου. Το παιδί είναι εκτός κινδύνου και θα παραμείνει μία ημέρα στη Χειρουργική Κλινική για παρακολούθηση.

Μια συνηθισμένη ημέρα ήταν η χθεσινή για τον 5χρονο που επισκέφθηκε το Δημαρχείο Αλοννήσου μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος είναι εξωτερικός συνεργάτης του Δήμου και επισκευάζει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ο πατέρας του παιδιού είχε να πραγματοποιήσει ορισμένες εργασίες και πήρε μαζί του τον μικρό για να τον προσέχει. Ο 5χρονος είχε συνηθίσει να βρίσκεται στο Δημαρχείο και ο χώρος τού ήταν οικείος όπως και τα πρόσωπα των υπαλλήλων.

Κάποια στιγμή, στη 1.30 περίπου μετά το μεσημέρι ακούστηκε ένας περίεργος ήχος και έντονο κλάμα παιδιού. Έντρομοι οι υπάλληλοι βγήκαν όλοι από τα γραφεία τους και αντίκρισαν τον 5χρονο αιμόφυρτο στο δάπεδο.

Το παιδί, χωρίς να αντιληφθεί κανείς τίποτα, ξέφυγε από τον έλεγχο του πατέρα του και παίζοντας στους διαδρόμους του Δημαρχείου γλίστρησε κι έπεσε από σκάλα έξι μέτρων!

Ο πατέρας του παιδιού μαζί με τον Δήμαρχο Αλοννήσου κ. Βαφίνη πήραν το παιδί στα χέρια και το μετέφεραν στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου.

Η αγροτική ιατρός που βρισκόταν στο Ιατρείο εξέτασε το παιδί και διέγνωσε πως είχε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι. Έγινε συρραφή και το παιδί ήταν έτοιμο να επιστρέψει στο σπίτι του, καθώς η εικόνα του ήταν πολύ καλή.

Ωστόσο λίγη ώρα μετά το παιδί παρουσίασε υπνικά συμπτώματα και η γιατρός αποφάνθηκε πως έπρεπε να γίνει η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να υποβληθεί ο 5χρονος σε υπερήχους για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιου αιματώματος.

Ο πατέρας έχοντας στην αγκαλιά του τον 5χρονο με τη συνοδεία γιατρού μεταφέρθηκαν με πλωτό σκάφος στο Βόλο κι από κει με το ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Βόλου.

Το παιδί υποβλήθηκε σε εξονυχιστικές εξετάσεις και υπερήχους, ενώ κλήθηκε και ο νευροχειρουργός για να το εξετάσει. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων ήταν πολύ καλά και ο μικρός επανήλθε πλήρως. Οι γιατροί ωστόσο πρότειναν την εισαγωγή του για μία ημέρα στη Χειρουργική Κλινική κυρίως για παρακολούθηση της πορείας της υγείας του 5χρονου.

Ο μικρός αναμένεται να λάβει σήμερα το εξιτήριό του, ενώ όλοι οι υπάλληλοι του Δημαρχείου και ο Δήμαρχος βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τους γονείς του 5χρονου αγοριού.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου