ΤΟΠΙΚΑ

Καθηγητές διδάσκουν σε καθηγητές

καθηγητές-διδάσκουν-σε-καθηγητές-516867

Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Μαγνησίας και στόχο να λειτουργήσει ως ανοιχτό πανεπιστήμιο

Καθηγητές θα… διδάξουν σε καθηγητές σε μία πρωτόγνωρη δράση που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Μαγνησίας με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία, στόχος της οποίας είναι η διάχυση της γνώσης από εκπαιδευτικούς σε εκπαιδευτικούς που διακρίνονται για την ανωτάτου επιπέδου επιστημονική τους γνώση.

«Αλληλοδιδακτικά απογευματινά» είναι ο τίτλος της δράσης όπως ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία της διεύθυνσης του 3ουΓενικού Λυκείου Βόλουη πρόεδρος του Συνδέσμου ΦιλολόγωνΝομού ΜαγνησίαςΒίκυ Μαντζώρου. «Πρόκειται για μία δράση που είναι εμπνευσμένη από την μέθοδο που εφάρμοσε ο Καποδίστριας όταν πρωτοήρθε ως κυβερνήτης στην Ελλάδα, την αλληλοδιδακτική. Επειδή στα σχολεία της Μαγνησίας υπηρετούν πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί που έχουν επιστημονική γνώση ανωτάτου επιπέδου, έχουν ειδικές σπουδές και διδάσκουν αποφασίσαμε να τους «εκμεταλλευτούμε»», σημείωσε η κ. Μαντζώρου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο σύνδεσμος απευθύνθηκε σε καθηγητές φιλολόγους και πρότειναν σε όποιον ενδιαφέρεται να παρουσιάσει μία εισήγηση ενώπιον άλλων καθηγητών. «Στόχος μας είναι να μάθουμε ο ένας από τον άλλο, να υπάρξει αλληλοτροφοδότηση, να μπορούμε να αποκτήσουμε επιχειρήματα επιστημονικά και επίσης να δώσουμε φωνή στους συναδέλφους», τόνισε η κ. Μαντζώρου.

Τα «αλληλοδιδακτικάαπογευματινά» θα ξεκινήσουν μεθαύριο Δευτέρα 13 Μαΐου και για τον σκοπό αυτόη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχει παραχωρήσει την αίθουσα στον όγδοο όροφο του κτιρίου Μουρτζούκου. «Φέτος θα γίνουν μόνο δύο απογευματινά στα οποία θα «διδάξουν» τέσσερις συνάδελφοι, όμως στόχος μας από τη νέα χρονιά είναι η δράση αυτή να εξαπλωθεί και να λειτουργήσει ως ένα ανοιχτό πανεπιστήμιο για όλη την περιοχή της Μαγνησίας», τόνισε η κ. Μαντζώρου.

Στην πρώτη δράση θα μιλήσουν οι φιλόλογοι Δημήτρης Τσουλκανάκης για «Το Βυζάντιο και οι Σλάβοι του ελλαδικού χώρου» και Χριστίνα Ρούσση για τον «Τρόπο διαχείρισης των εφήβων». Τα αλληλοδιδακτικά απογευματινά θα ανοίξει ο διευθυντής του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου Δημήτρης Τσουλκανάκης υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «μία εξαιρετική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φιλολόγων να ανοίξει τη γνώση σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Οι φιλόλογοι δεν είμαστε ένα κλειστό κλαμπ που μοιραζόμαστε τη γνώση μεταξύ μας, αλλά είμαστε σε θέση να τη μοιραστούμε με όλους», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου