ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές βαπτίζονται χριστιανοί στην Αργαλαστή

μαθητές-βαπτίζονται-χριστιανοί-στην-518098

Ανάδοχοι μία καθηγήτρια και ένας συμμαθητής και φίλος των δύο νέων – Αλλοι τέσσερις μαθητές είχαν βαπτιστεί πριν δύο χρόνια

Ημέρα γιορτής θα είναι η σημερινή για το Γενικό Λύκειο Αργαλαστής, δύο μαθητές του οποίου θα βαπτιστούν χριστιανοί. Πρόκειται για έναν 19χρονο μαθητή της γ’ Λυκείου και έναν της α’ τάξης, που θα ασπαστούν την ορθόδοξη πίστη σε ένα πολύ όμορφο τελετουργικό, που θα τελεστεί σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στην Αργαλαστή.

Η απόφαση ανήκει στους ίδιους τους μαθητές και υπάρχει η ολόθερμη στήριξη των γονιών τους, σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου κ. Φαίδωνα Καψιμάλλη. Οπως ανέφερε ο κ. Καψιμάλλης, τα δύο παιδιά δεν ζήτησαν ποτέ, παρ΄όλο που έχουν το δικαίωμα, εξαίρεση από το μάθημα των Θρησκευτικών στο σχολείο. Το παρακολουθούσαν ανελλιπώς και οι ίδιοι θέλουν να βαπτιστούν χριστιανοί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μαθητές του σχολείου και όχι μόνο βαπτίζονται χριστιανοί. Πριν από τρία χρόνια άλλοι τέσσερις μαθητές είχαν ασπαστεί την ορθόδοξη πίστη και πριν δύο χρόνια χριστιανοί είχαν βαπτιστεί δύο μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας.

Το Μυστήριο της Βάπτισης θα τελεστεί σήμερα το πρωί στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας σύμφωνα με την αρχαία εκκλησιαστική πράξη. Η Θεία Λειτουργία μάλιστα που θα τελεστεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο θα είναι υποδειγματική, που σημαίνει ότι στη διάρκειά της θα υπάρχει επεξήγηση των όσων τελούνται.

Σύσσωμο το Γενικό Λύκειο Αργαλαστής θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία και στο Μυστήριο της Βάπτισης των δύο μαθητών, ανάδοχοι των οποίων θα είναι για την περίπτωση του μαθητή της γ΄ Λυκείου η καθηγήτρια Φυσικής κ. Ιφιγένεια Πάτρα και για την περίπτωση του μαθητή της α’ Λυκείου ένας συμμαθητής του, με τον οποίο είναι και φίλοι.

Οπως επισημαίνει ο καθηγητής θεολόγος του σχολείου κ. Σωτήρης Τσιτσιρίγκας «υπάρχει πολύ καλή επικοινωνία με τους μαθητές, που προσδιορίζουν τη στάση ζωής τους και μέσα από το σχολείο. Το σημαντικό είναι ότι έχουν την ολόθυμη στήριξη των γονιών τους, των εκπαιδευτικών του σχολείου. Μεγάλης σημασίας είναι εξάλλου και ο ρόλος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου».

Μετά το Μυστήριο και τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα επισκεφθεί το σχολείο, όπου θα απαντήσει σε ερωτήσεις, που θα του υποβάλουν μαθητές.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου