ΤΟΠΙΚΑ

Προς το τέλος του οικονομικού τους «Γολγοθά» οι σχολικοί φύλακες

προς-το-τέλος-του-οικονομικού-τους-γο-518242

Οι 24 σχολικοί φύλακες του Δήμου Βόλου, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, απολύθηκαν και ξαναπροσλήφθηκαν

Στο τέλος του οικονομικού… «Γολγοθά» που βιώνουν τα τελευταία χρόνια, από τότε που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, απολύθηκαν και ξαναπροσλήφθηκαν, φαίνεται ότι βρίσκονται 24 σχολικοί φύλακες του Δήμου Βόλου.

Πρόκειται για σχολικούς φύλακες που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, απολύθηκαν και το 2015 επαναπροσλήφθηκαν, δικαιώθηκαν στα Δικαστήρια για τα χρήματα που διεκδικούσαν για την περίοδο της διαθεσιμότητας και απόλυσής τους, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν αποζημιωθεί.

Οι σχολικοί φύλακες έχουν δικαιωθεί τόσο πρωτόδικα, όσο και στο Εφετείο, με δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν το 2015 και το 2017. Τους επιδικάστηκε η διαφορά του μισθού (25%) που δεν έλαβαν όσο ήταν σε διαθεσιμότητα (από τον Ιούλιο του 2013 έως και τον Μάιο του 2014), οπότε και έπαιρναν αποδοχές στο 75%, αλλά και οι μισθοί και τα δώρα για την περίοδο που είχαν απολυθεί (από Μάιο του 2014 έως και Απρίλιο του 2015). Πρόκειται για συνολικό ποσό 550.000 ευρώ.

Οι σχολικοί φύλακες είχαν διαμαρτυρηθεί με την παρουσία τους στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου τον περασμένο Ιανουάριο, με αφορμή κατάθεση ερώτησης από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης. Φαίνεται μάλιστα ότι είχε βρεθεί φόρμουλα αποζημίωσής τους.

Ωστόσο όπως επισημαίνει η εκπρόσωπος της ΔΑΣ ΟΤΑ Εύη Καρυδάκη, η διαδικασία για να αποζημιωθούν οι σχολικοί φύλακες δεν έχει ολοκληρωθεί και ως εκ τούτου δεν έχουν λάβει τα χρήματά τους.

Η ίδια παρενέβη προς τις δημοτικές υπηρεσίες και όπως ενημερώθηκε εντός του Μαΐου πρόκειται να δοθεί στους δικαιούχους προκαταβολή των οφειλόμενων και τα υπόλοιπα θα τους καταβληθούν σε δόσεις.

Τα χρήματα θα διατεθούν μέσα από τα τακτικά έσοδα του Δήμου Βόλου.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου