ΤΟΠΙΚΑ

Καλύτερη αστυνόμευση για το Ανατολικό Πήλιο

καλύτερη-αστυνόμευση-για-το-ανατολικ-518359

Ζητά η Μαρία Σαμαρά υποψήφια δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου

«Σχεδόν απογυμνωμένη από αστυνομικές υπηρεσίες είναι η περιοχή του Ανατολικού Πηλίου και οι κάτοικοι για να διεκπεραιώσουν ακόμη και ορισμένες διοικητικές πράξεις είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στην Ανακασιά», αναφέρει η υποψήφια δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Μαρία Σαμαρά.

Οπως επισημαίνει, «στη Ζαγορά λειτουργεί ένας αστυνομικός Σταθμός με λειψό προσωπικό και όλος ο πρώην Δήμος Μουρεσίου είναι χωρίς κανένα αστυνομικό, καθώς από το 2015 ο Αστυνομικός Σταθμός Τσαγκαράδας έχει καταργηθεί. Αυτό σημαίνει πως μια ολόκληρη περιοχή με έξι χωριά και αρκετό μόνιμο πληθυσμό δεν έχει κανένα αστυνομικό, ενώ τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα το καλοκαίρι που έρχονται χιλιάδες επισκέπτες.

Η πολιτεία θα πρέπει να δημιουργήσει με δομές και προσωπικό το απαιτούμενο αίσθημα ασφαλείας στους κατοίκους οι οποίοι αυτή την περίοδο νιώθουν απροστάτευτοι, όταν πανελλαδικά η εγκληματικότητα έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.

Η δημοτική μας παράταξη πλήρως ευαισθητοποιημένη για το σοβαρό αυτό ζήτημα που ανησυχεί τους κατοίκους μας, έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με επιστολές και έγγραφα προς τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία και οι πολίτες να έχουν περισσότερη αστυνόμευση.

Αποτελεί κεντρικό αίτημα της παράταξής μας να ιδρυθεί αστυνομικό τμήμα στα όρια του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου με ενισχυμένο αστυνομικό προσωπικό και τις απαιτούμενες υποδομές. Αυτή είναι η υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στους δημότες που εδώ και τέσσερα χρόνια ζουν με την ανασφάλεια, ενώ πολλοί υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στην Ανακασιά, δηλαδή μια ώρα από τον τόπο διαμονής τους για να εξυπηρετηθούν ακόμη σε μια απλή γραφειοκρατική υπόθεση.

Επιπλέον ταλαιπωρία για τους κατοίκους που για τα θέματα υγείας επίσης διανύουν μεγάλες αποστάσεις κατεβαίνοντας στον Βόλο, γιατί το Κέντρο Υγείας δεν διαθέτει πολλούς γιατρούς.

Στους σημερινούς καιρούς με την έξαρση στην εγκληματικότητα είναι υποχρέωση της πολιτείας να διασφαλίσει την καλύτερη και ουσιαστικότερη αστυνόμευση των πολιτών του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου αυξάνοντας και τις περιπολίες.

Είναι ενδεικτικό να αναφέρουμε πως σπάνια περνάει περιπολικό από τα χωριά του πρώην δήμου Μουρεσίου, ενώ για διαρρήξεις και κλοπές που συμβαίνουν, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες νιώθουν αβοήθητοι και απροστάτευτοι.

Χρέος της Δημοτικής Αρχής είναι η διεκδίκηση και η παροχή των απαραίτητων συνθηκών ασφάλειας στους δημότες και σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε αποφασισμένοι να δράσουμε ως δημοτική παράταξη Κίνηση Ενότητας», τονίζει.

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου

Αύριο Σάββατο 11 Μαΐου στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας» στη Ζαγορά, που θα γίνει και η παρουσίαση των υποψήφιων τοπικών και δημοτικών συμβούλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου