ΤΟΠΙΚΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στο 4ο Γυμνάσιο Βόλου

με-επιτυχία-η-εθελοντική-αιμοδοσία-στ-519138

Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε στο 4ο Γυμνάσιο Βόλου, σήμερα Πέμπτη 9 Μαΐου, στον αύλειο χώρο του σχολείου σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου.

Η δράση οργανώθηκε από τους εκπαιδευτικούς των πολιτιστικών προγραμμάτων “Ο Εθελοντισμός ως Κοινωνική Επιταγή” και “Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί” (Χαλαστάρα Ι., Παπαδημητρίου Κ., Κορωνίδου Ι., Μαλαμούλη Ε., Ψάρρας Χ., Καραχρήστου Στ., Μπεντίλα Μ., Σπανού Μ., Γιάτσου Α., Χατζηευφραιμίδη Ευ.-Ιω., Σταματίου Δ.) και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Σκοπός των σχολικών αυτών προγραμμάτων που αποτελούν υποενότητα του ευρύτερου εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο “Νοιάζομαι και Δρω”, ήταν να δραστηριοποιηθούν οι μαθητές για την επίλυση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων, όπως είναι και η έλλειψη αίματος, να υιοθετήσουν δηλαδή την κουλτούρα του ενεργού πολίτη και να καλλιεργήσουν μέσα τους την αξία της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού.

Με βάση αυτό το σκεπτικό πραγματοποιήθηκαν άλλωστε και άλλες δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης των μαθητών, όπως επίσκεψη και συνεργασία με το ΕΕΕΕΚ Αλμυρού, με το ΕΝΕΕΓΥΛ Βόλου, με το ίδρυμα “Άσπρες Πεταλούδες”, με την “Κιβωτό του Κόσμου, κ.λ.π.

Να επισημανθεί ότι οι μαθητές είχαν αναλάβει να δημιουργήσουν την αφίσα της δράσης της αιμοδοσίας με τη βοήθεια της καθηγήτριας των εικαστικών κας Κορωνίδου Ι., καθώς και να δημοσιοποιήσουν τη δράση στα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.

Επίσης, η διευθυντική ομάδα του σχολείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ευχαριστούν τους υπευθύνους της μονάδας Αιμοδοσίας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου για την αμέριστη συνεργασία τους, η οποία ξεκίνησε με την ενημέρωση των μαθητών για την αξία της αιμοδοσίας από τη Βιοπαθολόγο κ. Κουτσιμπάνα Ευαγγελία κατά το προηγούμενο διάστημα και ολοκληρώθηκε με την οργάνωση της ημέρας της αιμοδοσίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου