ΤΟΠΙΚΑ

Στο πλευρό των ανέργων ο Δήμος Βόλου

στο-πλευρό-των-ανέργων-ο-δήμος-βόλου-519431

Ημερίδα χθες για την υποστήριξη ανέργων στην αναζήτηση εργασίας – Σε εξέλιξη η δημιουργία Job Center στα Παλαιά

Το «λιθαράκι» του στον αγώνα για την πάταξη της ανεργίας, που στον Βόλο κυμαίνεται σε πολύ υψηλά ποσοστά, επιχειρεί να βάλει ο Δήμος Βόλου. Χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου διοργανώθηκε ημερίδα ενημέρωσης για ανέργους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η δημιουργία Job Center στα Παλαιά, δομής μέσω της οποίας εκτιμάται ότι θα τονωθούν η απασχόληση και η επιχειρηματικότητα στην πόλη.

Την ημερίδα διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με το skywalker.gr. «Ο Δήμος Βόλου αναγνωρίζοντας ότι στην πόλη υπάρχει πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας διοργάνωσε αυτή την ημερίδα για να συνδράμει κατά το δυνατό στη βελτίωση των τεχνικών αναζήτησης εργασίας, πώς όσοι αναζητούν εργασία συμπληρώνουν ένα σωστό και θελκτικό βιογραφικό σημείωμα, πώς συμμετέχουν στη διαδικασία της συνέντευξης, σε ποιες ιστοσελίδες θα πρέπει να ανατρέχουν στο πλαίσιο αναζήτησης εργασίας», ανέφερε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Βιολέτα Καντόλα.

Ωστόσο σύμφωνα με την κ. Καντόλα, οι δράσεις δεν σταματούν σε ημερίδες και σεμινάρια. Μέσω της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ και με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ δημιουργείται ήδη το Job Center, μία δομή προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

Το έργο αφορά σε εργασίες βελτίωσης – διαμόρφωσης του κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λαχανά και Λήμνου στην περιοχή Παλαιά του Δήμου Βόλου, ώστε να είναι δυνατές η εγκατάσταση και η λειτουργία εκεί της κοινωνικής δομής του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης (Job Center) με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου που ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.

Οπως τόνισε η κ. Καντόλα στο κέντρο θα έχουν άμεση πρόσβαση άνεργοι της περιοχής προκειμένου να κάνουν αναζήτηση εργασίας και να λαμβάνουν πληροφορίες και για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στην περιοχή. Επίσης θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση των ευπαθών ομάδων και στην προώθηση της επιχειρηματικότητας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου