ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτότυπες δημιουργίες ρομποτικής από το 1ο Γυμνάσιο Βόλου

πρωτότυπες-δημιουργίες-ρομποτικής-α-519564

Παρουσίασε το 1ο Γυμνάσιο Βόλου στο 9ο φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας

Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου έδωσε το «παρών» στο 9ο φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Βόλο μέσα στον Απρίλιο.

Οι καθηγητές Αθηνά Πανηγυριτζόγλου και Δημήτρης Πάτρας με 50 μαθητές συμμετείχαν ενεργά στο φεστιβάλ, παρουσιάζοντας εργασίες που πραγματοποιούνται στο μάθημα της πληροφορικής, αλλά και έργα που υλοποιούνται από την ομάδα ρομποτικής του σχολείου. Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές έδειξαν στους επισκέπτες της εκδήλωσης εργασίες που υλοποιούνται με web2 εργαλεία, μία χρονογραμμή για την ιστορική εξέλιξη των υπολογιστών και ένα ψηφιακό μουσείο, ένα βίντεο και ένα κόμικ που δημιούργησαν με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας, καθώς και έργα που δημιούργησε η ομάδα Erasmus του σχολείου, πολλά από τα οποία βραβεύτηκαν από τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Εντονο ενδιαφέρον προκάλεσαν οι πρωτότυπες δημιουργίες της ομάδας ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκαν με Arduinο.

Επίσης το 1ο Γυμνάσιο Βόλου είχε την τιμή να εκπροσωπήσει την πόλη του Βόλου στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τις υπόλοιπες 15 πόλεις που συμμετείχαν στο φεστιβάλ.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές παρακολούθησαν την ομιλία του δρ. Απόστολου Ξενάκη, διδάσκοντα με θέμα «Διαθεματικά σενάρια STEM και αλγοριθμικής ζωγραφικής με Pencil Code» το οποίο αφορά στη διαθεματική προσέγγιση σεναρίων πληροφορικής με μαθηματικά με τη χρήση του on line λογισμικού οπτικού προγραμματισμού Pencil Code.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου