ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τον Αθλητισμό

εκδήλωση-του-κκε-για-τον-αθλητισμό-520985

Εκδήλωση με θέμα “Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια μόνο για λίγους αλλά δικαίωμα για τους πολλούς” διοργανώνεται από το ΚΚΕ Μαγνησίας και την παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, για την Δευτέρα 13 Μαϊου, στις 19.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος με την Λαϊκή Συσπείρωση, Θεόδωρος Τσαλούχας και ο Γυμναστής και υποψήφιος με την Λαϊκή Συσπείρωση Παύλος Παρασκευόπουλος.

Σε ανακοίνωση -κάλεσμα για την εκδήλωση αναφέρονται τα εξής: “Το σύνθημα “Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια μόνο για λίγους αλλά δικαίωμα για τους πολλούς” συμπυκνώνει μέσα σε μια φράση την πρόταση του ΚΚΕ για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό, αλλά και την αντιπαράθεση με το σημερινό σύστημα. Ο εμπορευματοποιημένος αθλητισμός και η βιομηχανία θεάματος, που θέλει το νέο και τη νέα από πρωταγωνιστές στο γήπεδο θεατές και καταναλωτές στην εξέδρα, όσο και στη δυσκολία πρόσβασης που έχει σήμερα ο νέος άνθρωπος σε υποδομές, αφού το πόσο και το πού θα γυμναστείς το καθορίζει η τσέπη σου.

Όσο η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός βρίσκονται στα χέρια της επιχειρηματικής δράσης, αποτελούν πεδία κερδοφορίας της, τόσο θα μειώνεται η πρόσβαση στο λαό και τη νεολαία, με ό, τι συνέπειες θα έχει αυτό για την υγεία και την ανάπτυξη των επόμενων γενιών. Για να αλλάξει αυτό, χρειάζεται σύγκρουση, ρήξη με το σύστημα της εμπορευματοποίησης εντός και εκτός έδρας, ρήξη με τις δυνάμεις που το υπηρετούν, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους. Έτσι μόνο θα ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση του δικαιώματος για Φυσική Αγωγή και Αθλητισμό για όλο το λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου