ΤΟΠΙΚΑ

Κώστας Λούλης: Εγώ πράγματι διαφέρω από την κ. Καπούλα…

κώστας-λούλης-εγώ-πράγματι-διαφέρω-απ-521913

Την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με τον συνδυασμό του Αχιλλέα Μπέου, παραχώρησε σήμερα στην TRTκαι στον Σωτήρη Πολύζο, ο γνωστός βιομήχανος Κώστας Λούλης.

Ο κ. Λούλης μίλησε για την απόφασή του να κατέβει στις δημοτικές εκλογές, απάντησε στους επικριτές του, δίνοντας μάλιστα συγκεκριμένες απαντήσεις στη Νάνσυ Καπούλα και στον Ιάσονα Αποστολάκη.

«Μου καταλογίζει έλλειψη εμπειρίας και διερωτάται τι μπορεί άραγε να προσφέρει ένας άνθρωπος σαν εμένα στον Δήμο», είπε ο κ. Λούλης αναφερόμενος στην κ. Καπούλα και συνέχισε: «Είναι γεγονός πως η κ. Καπούλα, η οποία είναι και πρόεδρος του ΤΕΕ, είχε την τύχη να έχει δίπλα της τον άξιο και ικανότατο πατέρα της, ενώ εγώ τον έχασα όταν ήμουν 19 χρονών και εκείνος 49.

Εκείνη βέβαια αποφοίτησε από την μεγάλη του γένους σχολή, με δάσκαλο τον πατέρα της, ο οποίος –τον θυμάμαι- μετά το σπίτι του, η ζωή του ήταν μέσα σε ένα τρίγωνο. Την νομαρχιακή επιτροπή ενός συγκεκριμένου κόμματος, το γραφείο ενός συγκεκριμένου βουλευτή και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και της Νομαρχίας σαν εργολάβος. Αυτή τη διαδρομή την κάνουν και άλλοι και από άλλα κόμματα. Υπήρξε και δημοτικός σύμβουλος. Πάντα τον διέκρινε η αφοσίωσή του, είτε ήταν δίπλα στον κ. Σούρλα, είτε δίπλα στον κ. Κουντούρη.

Εγώ πράγματι διαφέρω από την κ. Καπούλα, καθότι δεν είχα τέτοιο δάσκαλο, ούτε είμαι πολιτικός μηχανικός ή εργολάβος».

Σχετικά με τον Ιάσονα Αποστολάκη, ο κ. Λούλης απάντησε: «Τον κ. Αποστολάκη τον απασχολεί το φαινόμενο της «διαπλοκής». Προφανώς πιστεύει πως βλέπω την ενασχόληση με τα κοινά ως τρόπο ζωής και μέσον πλουτισμού, συνδυάζοντας δόξα, επαγγελματισμό και αίγλη εξουσίας, όπως ορισμένοι. Δεν πιστεύω πως υπάρχουν πολλοί αφελείς ή ανεγκέφαλοι που να νομίζουν πως επέλεξα την ενασχόλησή μου με τα κοινά γιατί έχω οικονομικό έλλειμμα. Ουδέποτε είχα με τον δήμο ή με το δημόσιο συναλλαγές ως προμηθευτής και ουδέποτε χτύπησα την πόρτα ενός πολιτικού γραφείου για να ζητήσω κάποια χάρη ή διευκόλυνση. Ας βγει κάποιος πολιτικός να πει ότι του ζήτησα έστω μια άδεια κυκλοφορίας στον δακτύλιο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου