ΤΟΠΙΚΑ

Τριήμερο δράσης της ΚΝΕ Μαγνησίας

τριήμερο-δράσης-της-κνε-μαγνησίας-522294

Με αφορμή την κυκλοφορία του «Οδηγητή» του Μαϊου οι οργανώσεις Μαγνησίας της ΚΝΕ οργανώνουν μια πλατιά παρέμβαση στη νεολαία του νομού, η οποία θα ενταθεί τις επέμενες μέρες μπροστά στη συγκέντρωση με ομιλητή τον Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, την Κυριακή 12 Μαΐου, στις 7.30 μ.μ., στην παραλία του Βόλου (άγαλμα).

Συγκεκριμένα, οι οργανώσεις από το πρωί του Σαββάτου 4/5 διακινούν τον Οδηγητή σε χώρους νεολαίας στην πόλη και στην ύπαιθρο. Ενώ την ίδια μέρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε περιοδεία στο Βόλο, σε χώρους δουλειάς στον κλάδο του επισιτισμού συζητώντας κυρίως με νέες εργαζόμενες για τους όρους δουλειάς και τα δικαιώματά τους, την δυσκολία να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα. Τα μέλη τη ΚΝΕ απηύθυναν κάλεσμα σε εργαζόμενους και νέους στην κατάρτιση, να μάθουν από πρώτο χέρι τις θέσεις και την πρόταση του ΚΚΕ. Διακινούσαν το ερωτηματολόγιό τους, αξιοποίησαν την πείρα από τις πρόσφατες απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών σωματείων την 1η Μάη που διοργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, όπως και στο Βόλο.

Την Κυριακή 5/5 στις 7 μμ, στην αίθουσα του συνδικάτου Τρόφιμα-Ποτά, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη – προβολή ταινίας της Οργάνωσης. Στις ομιλίες τους ο Γιάννης Παπακώστας, μέλος του Σ.Π. Θεσσαλίας της ΚΝΕ και η Αιμιλία Τρουλινού, μέλος του Γραφείου της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας με την «Λαϊκή Συσπείρωση» τόνισαν μεταξύ άλλων: «Όλα τα προηγούμενα χρόνια έχεις συγκεντρώσει σημαντική πείρα από δεξιές και «αριστερές» κυβερνήσεις, από σωτήρες και εύκολες λύσεις εντός των τειχών του συστήματος και της Ε.Ε. Σε καλούμε να μην τσιμπήσεις σε νέα ψευτοδιλήμματα, να μην ψάχνεις τις διαφορές ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ, αφού στα βασικά ζητήματα συγκλίνουν, αλλά να κάνεις εσύ την πραγματική διαφορά, δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού (…) Σε κάθε χώρο που μορφώνεται και ζει η νεολαία, στα σωματεία, τους συλλόγους και τις επιτροπές αγώνα! Να κοκκινίσουν… όλες οι κάλπες που έχουμε μπροστά μας! (…) Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί τη μοναδική γνήσια καταδίκη της ΕΕ της φτώχειας, των πολέμων και του εθνικισμού, των φασιστικής δράσης της Χρυσής Αυγής καθώς και των κυβερνήσεων και των κομμάτων που εφάρμοσαν και θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική της, δηλαδή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. (…) Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, στέλνει μήνυμα αντεπίθεσης, αισιοδοξίας και μαχητικότητας σ’ όσους παλεύουν για τα σύγχρονα δικαιώματά μας σε Ελλάδα και Ευρώπη. (…) Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ παντού, στη “Λαϊκή Συσπείρωση” στις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές, στηρίζει τον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει. Για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση και διεκδίκηση, η ελπίδα, η προοπτική της πραγματικής ανατροπής!»

Ακολούθησε η προβολή της ταινίας «Ένας ελεύθερος κόσμος» του Κεν Λόουτς.

Την Δευτέρα 6/5 οι παρεμβάσεις συνεχίστηκαν σε σχολεία της πόλης του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου