Θύμα απάτης από νεαρό από την Χίο έπεσε Βολιώτης

Τελευταία ενημέρωση: 2019-05-07, 10:30:25
Θύμα απάτης από νεαρό από την Χίο έπεσε Βολιώτης

Θύμα απάτης από νεαρό από την Χίο έπεσε Βολιώτης. Ο 23χρονος Χιώτης έστησε έξυπνη κομπίνα και εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες που αναρτούσαν αγγελίες για την πώληση ηλεκτρονικών συσκευών, αλλά προδόθηκε επειδή χρησιμοποιούσε το προσωπικό του κινητό και τον υπολογιστή του!

Εδώ και έναν χρόνο, ο 23χρονος επικοινωνούσε τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου με τους κατόχους των συσκευών που διατίθεντο προς πώληση με αγγελίες σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, προσποιούνταν τον υποψήφιο αγοραστή δίνοντας πάντα ψεύτικο όνομα και τους έπειθε ότι έστελνε μέσω τράπεζας το αντίτιμο που συμφωνούσαν.

Έτσι, τα θύματα που του έστελναν με courier τις συσκευές, δεν έβλεπαν ποτέ τα χρήματα στους λογαριασμούς τους. Με τον τρόπο αυτό, ο νεαρός είχε εξαπατήσει τρία άτομα από το Καρλόβασι Σάμου, το Ηράκλειο και το Βόλο, τα οποία του έστειλαν έναν φορητό υπολογιστή και δύο κινητά συνολικής αξίας άνω των 2.500 ευρώ!

Ωστόσο, το κινητό του και τα ψηφιακά του ίχνη οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Χίου στην εξιχνίαση των τριών υποθέσεων για τις οποίες σχημάτισαν δικογραφία για απάτες με υπολογιστή, ενώ εξετάζουν αν ο 23χρονος έχει διαπράξει και άλλες.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
6
=