ΤΟΠΙΚΑ

«Χαμένη» ήταν για την αγορά του Βόλου η χθεσινή Κυριακή

χαμένη-ήταν-για-την-αγορά-του-βόλου-η-524507

Επισκέφτηκαν το εμπορικό κέντρο αλλά μόνο για βόλτα. Δεν είχαν κίνηση τα καταστήματα της πόλης χθες που η αγορά ήταν ανοιχτή καθώς η Κυριακή συγκαταλεγόταν στις 8 καθιερωμένες του χρόνου για προαιρετική εργασία.

Τα εμπορικά καταστήματα που άνοιξαν για να υποδεχτούν κόσμο δεν είδαν διαφορά στους τζίρους τους αν και στο εμπορικό κέντρο υπήρχε πολλή κίνηση.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Αποστόλης Οντόπουλος είπε: «Γενικότερα ήταν μία χαμένη Κυριακή και ευτυχώς που καταργείται. Από καιρό έχουμε επισημάνει ότι είναι από τις πιο χαμηλού ενδιαφέροντος».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου έχει την προφορική διαβεβαίωση του υπουργείου Ανάπτυξης ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα καταργηθούν και έτσι θα καταργηθούν και οι Κυριακές στα δύο δεκαήμερα των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις. Τα καταστήματα θα συνεχίσουν τις προσφορές έως και την Παρασκευή 10 Μαΐου .

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις κινούνται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Ο κ. Οντόπουλος είπε ότι τα καταστήματα δεν μετρούν απώλειες δεν έχουν όμως και άνοδο σε σχέση με πέρυσι, που όμως ήταν μία κακή χρονιά.

Να επισημανθεί ότι κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου καλεί τα μέλη του να τηρήσουν πιστά το δεκαήμερο προσφορών ώστε να μην υπάρξουν κρούσματα παραβίασης από ανακοινώσεις παράτασης των εκπτώσεων στην πόλη μας.

Ακόμη σημειώνει ότι είναι σημαντικό τα καταστήματα να ακολουθούν την προσήκουσα διενέργειά των εκπτώσεων σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο της παρ. 1 άρθρου 3 της Υπουργικής Απόφασης 56885/10-11-2014 «κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης». Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένη, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.»

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου