ΤΟΠΙΚΑ

Επιχείρηση καθαρισμού ακτών

επιχείρηση-καθαρισμού-ακτών-524978

Σε Αη – Γιάννη, Παπά Νερό και Πλάκα από το Erasmus Students σε συνεργασία με τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Πρωτοβουλία για τον καθαρισμό των ακτών στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου αναλαμβάνουν φοιτητές Erasmus, που βρίσκονται στον Βόλο. Αγιος Ιωάννης, Παπά Νερό και Πλάκα θα απαλλαγούν από σκουπίδια και φερτές ύλες, με τους φοιτητές να αναλαμβάνουν εθελοντική δράση για τον καθαρισμό τους και να στέλνουν μήνυμα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Η δράση γίνεται σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή Ζαγοράς- Μουρεσίου και με τη συνδρομή του αντιδημάρχου Αποστόλη Σουλδάτου.

Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 11 Μαΐου. Οι φοιτητές θα ξεκινήσουν από τον Βόλο και συγκεκριμένα από το κτίριο της Κίτρινης Αποθήκης στις 9 το πρωί, θα μεταβούν στον Αη – Γιάννη ενώ μετά τον καθαρισμό των τριών παραλιών θα απολαύσουν και οι ίδιοι τις καθαρές ακτές.

Ο εθελοντικός καθαρισμός των ακτών αποτελεί μία από τις δράσεις για την οργάνωση των παραλιών του Δήμου ενόψει του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αποστόλη Κοντογιώργο, ήδη ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου ετοιμάζει την προκήρυξη για την πρόσληψη ναυαγοσωστών σε πέντε παραλίες που έχουν χαρακτηριστεί. Ναυαγοσωστικά βάθρα θα στηθούν σε Αη – Γιάννη, Χορευτό, Μυλοπόταμο, Παπά Νερό και Αγίους Σαράντα για το τρίμηνο του καλοκαιριού.

Παράλληλα θα ξεκινήσει και λίφτινγκ για την οργάνωση των παραλιών, θα τοποθετηθούν ομπρέλες, θα επισκευαστούν τα αποδυτήρια στις ακτές και τα καλαθάκια για τα σκουπίδια, ενώ συντήρηση θα γίνει και σε υποδομές, όπως στα παγκάκια κατά μήκος των παραλιών.

Οπως επεσήμανε ο κ. Κοντογιώργος στο πλαίσιο της οργάνωσης των παραλιών θα τοποθετηθούν και φέτος στις παραλίες του Αη – Γιάννη και του Χορευτού τα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με αναπηρίες, τα Sea Track τα οποία προμηθεύτηκε πέρυσι ο Δήμος με στόχο να καταστήσει τις ακτές του προσβάσιμες για όλους. Στις σκέψεις μάλιστα της δημοτικής αρχής είναι η προμήθεια δύο επιπλέον Sea Track για να τοποθετηθούν σε δύο ακόμη παραλίες, πιθανόν σε Παπά Νερό και Αγίους Σαράντα.

Εκτός από τις παραλίες επιχείρηση καθαρισμού από φερτές ύλες γίνεται από συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στα ρέματα της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου