ΤΟΠΙΚΑ

Και νέο «γεφύρι της Αρτας»

και-νέο-γεφύρι-της-αρτας-524991

Εκτός από την κεντρική γέφυρα του Καλάμου, έχει καταστραφεί και παραδοσιακό γεφυράκι καλντεριμιού, από το οποίο διήλθε τρακτέρ!

Και νέο «γεφύρι της Αρτας» που… χτίζεται στα λόγια έχει προκύψει στην περιοχή του Καλάμου. Εκτός από την κεντρική γέφυρα, που έχει καταρρεύσει από το 2016 και ακόμη και δεν έχει αντικατασταθεί με αποτέλεσμα ένας ολόκληρος οικισμός να είναι «κομμένος στα δύο» και ακόμη και οχήματα έκτακτης ανάγκης να μην έχουν πρόσβαση σε σπίτια και επιχειρήσεις, ο Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου και ο Σύλλογος Φίλοι των Μονοπατιών διαμαρτύρονται για ένα ακόμη γεφύρι.

Πρόκειται για μικρό, πετρόκτιστο, παραδοσιακό γεφύρι που βρίσκεται στο καλντερίμι Αργαλαστής – Καλάμου και το οποίο έχει καταστραφεί μετά από διέλευση… τρακτέρ(!) όπως επισημαίνει το μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου και δημότης Νοτίου Πηλίου κ. Γιάννης Πολυχρονάκης.

Η καταστροφή του γεφυριού συντελέστηκε περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα που κατέρρευσε και η κεντρική γέφυρα του Καλάμου. Σύμφωνα με τον κ. Πολυχρονάκη, ο Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου και ο Σύλλογος Φίλοι των Μονοπατιών ζήτησαν από τη Δημοτική Αρχή, τόσο προφορικώς, όσο και εγγράφως, την επισκευή της ζημιάς. «Το πρόβλημα τότε ήταν ασήμαντο. Ενα τεχνικό και ένα εργατικό μεροκάματο και ελάχιστα υλικά, οι πέτρες ήταν από κάτω, ενώ σήμερα η καταστροφή είναι ολική. Η απάντηση, τότε, ήταν ότι «αυτά τα πράγματα δεν είναι εύκολα» και ότι θα το ενέτασσαν ως «έργο» σε αυτό της γέφυρας του Καλάμου. Οσο είδαν οι Καλαμιώτες τη γέφυρα, άλλο τόσο είδαμε το γεφυράκι και εμείς οι ορειβατικοί που ένα από τα κύρια ενδιαφέροντά μας είναι η διάσωση της παραδοσιακής οδοποιίας», αναφέρει ο κ. Πολυχρονάκης.

«Εδώ δεν ασχολήθηκαν με το σοβαρό θέμα της γέφυρας του οικισμού, θα ασχολούνταν με τη διάσωση της παράδοσης που ζητούσαν κάποιοι «περίεργοι τύποι – ορειβάτες λέει..». Αλλά μήπως οι ανάγκες της συντήρησης αγροτικών δρόμων για την ελαιοκαλλιέργεια καλύφτηκαν; Επανειλημμένες εκκλήσεις αποκατάστασης της βατότητας αγροτικών δρόμων όπως για παράδειγμα της Αργαλαστής – Βρυτσούλας – Αη Θυμιάς, έπεσαν στο κενό!», σημειώνει ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου