ΤΟΠΙΚΑ

Βίκυ Φλέσσα: Πρεσβευτές πολιτισμού στην Ευρώπη ο Ιάσων, οι Κένταυροι και ο Ρ. Φεραίος

βίκυ-φλέσσα-πρεσβευτές-πολιτισμού-στ-525313

Η γνωστή δημοσιογράφος και υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την πολιτιστική ανάδειξη της περιοχής στην Ευρώπη

Στο Βόλο βρέθηκε χθες η δημοσιογράφος και υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βίκυ Φλέσσα. Στη διάρκεια της επίσκεψής της συναντήθηκε με τον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστο Μπουκώρο, τον γραμματέα της ΝΟΔΕ Χρήστο Καραβασίλη, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χρήστο Στρατηγόπουλο, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αριστοτέλη Μπασδάνη, επιχειρηματίες της περιοχής και άλλους εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Παράλληλα η κ. Φλέσσα επισκέφτηκε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και συζήτησε μαζί μας ιδέες και προτάσεις για την πολιτιστική αξιοποίηση της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό επισημάνθηκε η αναγκαιότητα να αξιοποιηθεί η περιοχή των αρχαίων Φερών, του Βελεστίνου, που είναι η γενέτειρα του Ρήγα Φεραίου, ενόψει του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η κ. Φλέσσα, η οποία επισκέφτηκε τη γενέτειρα του Ρήγα, υπογράμμισε ιδιαιτέρως ότι η συγκεκριμένη επέτειος θα πρέπει να γίνει ευρωπαϊκή εορτή και «οφείλουμε να αναδείξουμε τα τοπόσημα και τις εμβληματικές μορφές, όπως είναι το Βελεστίνο στην περιοχή και ο Ρήγας Φεραίος», είπε. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι θα μπορούσε να γίνει ένα ευρωπαϊκό μαθητικό συμπόσιο τιμής στον πρωτοπόρο Ελληνα διαφωτιστή και επαναστάτη.

Αναφερόμενη στις ιστορικές καταβολές της περιοχής τόνισε ότι θα πρέπει να αναδειχθούν πτυχές και πρόσωπα της ελληνικής μυθολογίας, όπως ο Ιάσων και η Αργοναυτική Εκστρατεία, αλλά και οι Κένταυροι του Πηλίου, με τη διοργάνωση μαθητικών ευρωπαϊκών αγώνων ιστιοπλοΐας με το όνομα «Ιάσων», που θα ξεκινήσουν από την περιοχή, ώστε να αποτελέσουν ευρωπαϊκό θεσμό στην Ευρώπη για τη νέα γενιά.

Παράλληλα, αξιοποιώντας τους Κενταύρους του Πηλίου, πρότεινε να διοργανωθούν ευρωπαϊκοί μαθητικοί αγώνες ιππασίας στην περιοχή που γέννησε τον μύθο, με τη συμμετοχή μαθητών από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Η κ. Φλέσσα τόνισε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι μαθητές θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε προγράμματα βιωματικής μάθησης, που αναδεικνύουν τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και τον πρωτογενή τομέα της περιοχής, όπως για παράδειγμα η συγκομιδή μήλων στο Πήλιο, η διαδικασία του τρύγου και της παραγωγής κρασιού και τσίπουρου από τα προϊόντα της αμπέλου, η συγκομιδή ελιάς, ώστε τα εξαγώγιμα προϊόντα της περιοχής να γίνουν οικεία στα παιδιά και στην Ευρώπη κατ’ επέκταση.

Με ιδιαίτερη έμφαση και έκδηλο θαυμασμό η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ στάθηκε στον μνημειακό πλούτο της περιοχής και τα ευρήματα που έχουν έρθει στο φως από τις αρχαιολογικές έρευνες ετών και ζήτησε ιδέες και προτάσεις για την αξιοποίηση της αρχαίας τοπικής κληρονομιάς, τις οποίες θα συμπεριλάβει στο προσωπικό της site vickyflessa.com και θα τις παρουσιάσει σε μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα.

Η γνωστή για τις πολιτιστικές της ευαισθησίες δημοσιογράφος και υποψήφια ευρωβουλευτής μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τη φυσική και την ιστορική προίκα της περιοχής και ευχήθηκε στην οικογένεια του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ δύναμη και κουράγιο ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, επισημαίνοντας ότι οι δημοσιογράφοι στα περιφερειακά μέσα εργάζονται σκληρότερα απ’ ό,τι στην Αθήνα, με ήθος και δεοντολογία.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου