ΤΟΠΙΚΑ

Αποδεκατισμένη η Καθαριότητα ~ Εκτός «μάχης» 74 εργαζόμενοι

αποδεκατισμένη-η-καθαριότητα-εκτός-525392

Για να παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης, που έπρεπε να είχαν ξεκινήσει όταν ανέλαβαν υπηρεσία

Εκτός «μάχης» βγήκαν από προχθές 74 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου. Οι οκτάμηνες συμβάσεις τους από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας εκπνέουν σταδιακά μετά τα μέσα Μαΐου, νωρίτερα όμως θα πρέπει να παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης όπως προβλέπεται από τη σύμβασή τους και να πάρουν τα ρεπό και τις άδειες που δικαιούνται.

«Βάσει του προγράμματος οι συμβασιούχοι που προσλαμβάνονται μέσω κοινωφελούς εργασίας θα έπρεπε από την πρώτη ημέρα που έπιασαν δουλειά να παρακολουθούν μία φορά την εβδομάδα πρόγραμμα κατάρτισης σε πιστοποιημένο ΚΕΚ. Το πρόγραμμα αυτό όμως άργησε να βγει και πλέον καλούνται να το παρακολουθήσουν για συνεχόμενο χρονικό διάστημα από 2 Μαΐου έως 17 Ιουνίου», ανέφερε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Πράττος. Η κατάρτιση αφορά σε 90 ώρες εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών και σε 30 ώρες κατάρτισης στο αντικείμενο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

«Αν στην κατάρτιση προστεθούν οι άδειες και τα ρεπό που δικαιούνται οι εργαζόμενοι, αυτό σημαίνει ότι μέχρι να λήξουν οι συμβάσεις τους δεν θα είναι μάχιμοι για την υπηρεσία καθαριότητας», τονίζει ο κ. Πράττος.

Σημειώνεται ότι στις 17 Ιουνίου λήγουν οι συμβάσεις 40 οκταμηνιτών, στις 25 Ιουνίου επιπλέον 15 και στις αρχές Ιουλίου 19 οκταμηνιτών.

Την ίδια ώρα που η υπηρεσία αποδεκατίζεται με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απρόσκοπτη λειτουργία της για την καθαριότητα της πόλης, δεν υπάρχει κανένα νεότερο για τους οριστικούς πίνακες της προκήρυξης 3Κ που αφορά στην πρόσληψη συνολικά 75 μονίμων εργαζομένων. Με βάση τους προσωρινούς πίνακες εργάζονται 38 άτομα και αν δεν αλλάξει κάτι στους οριστικούς πίνακες που αναμένονται από τις αρχές του 2018 θα πρέπει να προσληφθούν επιπλέον 37 εργαζόμενοι.

«Ακόμη περιμένουμε. Οι ανάγκες όμως της πόλης δεν περιμένουν. Το έργο της καθαριότητας θα συνεχιστεί χωρίς εκπτώσεις χάρη στο φιλότιμο του μονίμου προσωπικού που θα εργάζεται υπερωριακά, χωρίς άδειες και ρεπό. Πρέπει όμως επιτέλους να βγουν οι οριστικοί πίνακες και η υπηρεσία καθαριότητας να μπορέσει να λειτουργήσει με μόνιμο προσωπικό», υπογράμμισε ο κ. Πράττος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου