ΤΟΠΙΚΑ

Τα 20χρονά του γιορτάζει το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

τα-20χρονά-του-γιορτάζει-το-τμήμα-οικονο-526706

Πάρτι αποφοίτων, αναγόρευση και διεθνές συνέδριο περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων από την Τρίτη 28 Μαΐου

Δύο δεκαετίες λειτουργίας στον Βόλο συμπληρώνει φέτος το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που από το νέο ακαδημαϊκό έτος θα ενταχθεί διοικητικά στη νέα Οικονομική Σχολή μαζί με δύο ακόμη νέα τμήματα που προέρχονται από την απορρόφηση από το θεσσαλικό ΑΕΙ των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Το Οικονομικό Τμήμα λειτούργησε τον Σεπτέμβριο του 1999 και με αφορμή τα 20χρονά του διοργανώνεται πλήθος εκδηλώσεων στα τέλη Μαΐου, ανάμεσα από τις δύο Κυριακές των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έναν από τους πέντε καθηγητές – μέλη ΔΕΠ που αποτέλεσαν τους πρωτεργάτες του τμήματος, κ. Μιχάλη Ζουμπουλάκη κατά το πρώτο ακαδημαϊκό έτος λειτουργίας του το οικονομικό υποδέχθηκε 130 φοιτητές. «Μάλιστα είχαμε το παράδοξο πρώτα να υποδεχθούμε τους πρώτους φοιτητές και στη συνέχεια να εκδοθεί το ΦΕΚ ίδρυσης του τμήματος», θυμάται ο κ. Ζουμπουλάκης.

Εκτοτε από το τμήμα έχουν αποφοιτήσει περισσότεροι από 2.000 φοιτητές και έχει παραχθεί πλούσιο ερευνητικό έργο και έχει βγει πλήθος δημοσιεύσεων. Στο τμήμα έχουν προσφέρει περί τους 30 καθηγητές μέλη ΔΕΠ εκ των οποίων οι 19 εξακολουθούν να διδάσκουν στους 1.100 ενεργούς φοιτητές που αριθμεί σήμερα.

Οπως σημειώνει ο κ. Ζουμπουλάκης μέσα στην πορεία του το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατάφερε να γίνει δημοφιλές στους φοιτητές του κλάδου και να αποκτήσει πολύ καλή φήμη σε πανελλήνιο επίπεδο κι όχι μόνο.

Ευτυχής συγκυρία για τα γενέθλια του τμήματος συνιστά η λειτουργία του στις δικές του εγκαταστάσεις, αίτημα που υπήρχε από συστάσεώς του, αλλά ικανοποιήθηκε 17 χρόνια μετά.

Το βρίσκει όμως και σε μία κρίσιμη συγκυρία μετά την απορρόφηση των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας από το Πανεπιστήμιο. «Υπάρχει αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί η σχέση με τα δύο νέα τμήματα που έχουν ενταχθεί επίσης στην Οικονομική Σχολή. Προς το παρόν έχουμε δημιουργήσει το πρόγραμμα σπουδών, εντός του επόμενου διαστήματος θα γίνουν αιτήσεις των συναδέλφων για τη στελέχωση των δύο τμημάτων και από το νέο ακαδημαϊκό έτος θα υποδεχθούν τους πρώτους φοιτητές», τόνισε ο κ. Ζουμπουλάκης.

Για τον εορτασμό του τμήματος διοργανώνεται πλήθος εκδηλώσεων. Την Τρίτη 28 Μαΐου θα γίνει πάρτι αποφοίτων στην αυλή του κτιρίου Ματσάγγου, την Τετάρτη 29 διοργανώνεται επετειακή εκδήλωση παρουσία των αρχών του τόπου, στις 30 του μήνα θα γίνει αναγόρευση επίτιμου καθηγητή του τμήματος και από την Πέμπτη 30 Μαΐου θα ξεκινήσει διεθνές συνέδριο με θέμα «Οικονομία της γνώσης».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου