ΤΟΠΙΚΑ

Στο Κέντρο Διημέρευσης και στο ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Βόλου ο Πέτρος Μπέλλος

στο-κέντρο-διημέρευσης-και-στο-κδαπ-μ-526718

Επισκέψεις του προέδρου του «Ιππόκαμπου» και υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου με τον Κώστα Αγοραστό

Το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες ΚΔΗΦ ΑμεΑ Βόλου και το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Βόλου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Βόλου ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ επισκέφθηκε την περασμένη Τρίτη ο πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας με τον συνδυασμό του Κ. Αγοραστού «Συμμαχία υπέρ των πολιτών», όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους υπευθύνους των Κέντρων.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του νέου ΕΣΠΑ χρηματοδότησε με 432.000 ευρώ την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ για την υλοποίηση της δράσης «Συνέχιση λειτουργίας ΚΔΗΦ ΑμεΑ Βόλου».Το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες αποτελεί μονάδα ημερήσιας φροντίδας και παραμονής ατόμων με αναπηρίες.

Εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων – προγραμμάτων στον τομέα της πρόνοιας και την ανάπτυξη ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης και για την επίτευξη των σκοπών του συνεργάζεται με τις εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής, τις κοινωνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ, τους φορείς και τις υπηρεσίες στήριξης ατόμων με αναπηρίες, με τις υπηρεσίες υγείας της περιοχής τους, με προνοιακά προγράμματα της Εκκλησίας καθώς και με τις εθελοντικές οργανώσεις.

Στις «Ασπρες Πεταλούδες»

Μία από τις επισκέψεις του Πέτρου Μπέλλου ήταν στο ίδρυμα «Ασπρες Πεταλούδες», όπου τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος Αθανάσιος Μπακαλιάνος και το προσωπικό.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από την ψυχολόγο Χρύσα Βεργούλια στην ανακαινισμένη μονάδα πολυαισθητηριακού περιβάλλοντος και τις πρότυπες θεραπευτικές αίθουσες (Sensory & Snoezelen room), έργο που υλοποιήθηκε χάρη στην ευγενική δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Στη συνέχεια, οι περιθαλπόμενοι του ιδρύματος υποδέχθηκαν τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Πέτρο Μπέλλο στις αίθουσες δημιουργικής απασχόλησης, όπου αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους με δημιουργικές και ευχάριστες δραστηριότητες, όπως θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, χειροτεχνίες, μουσική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου