ΤΟΠΙΚΑ

Σε εγκατάλειψη η Μακρινίτσα

σε-εγκατάλειψη-η-μακρινίτσα-526728

Διαμαρτυρίες κατοίκων για την κατάσταση, που επικρατεί στο «μπαλκόνι του Πηλίου» εν μέσω γιορτών

Προβλήματα σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από την κεντρική πλατεία έχουν εξαντλήσει την υπομονή των κατοίκων της Μακρινίτσας, ενός χωριού που όπως υποστηρίζουν έχει εγκαταλειφθεί από τον Δήμο Βόλου.

Σύμφωνα με επιστολή του κ. Αλέξανδρου Μακρή προς τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, το χορτάρι κοντεύει να καλύψει και τα τελευταία ίχνη των μονοπατιών, τα μισογκρεμισμένα σπίτια αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια των περιπατητών έτοιμα να καταρρεύσουν. Οι περίφημες βρύσες της Μακρινίτσας δεν έχουν πλέον νερό, γιατί η ΔΕΥΑΜΒ τις σφραγίζει όταν στάζουν. «Αποκορύφωμα η μεγαλοπρεπής σύνδεση του δικτύου με κάποιο σπίτι, που δεν είχε νερό, καταργώντας τη ροή της βρύσης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οπως ο ίδιος επισημαίνει, οι σωλήνες είναι πάνω στα καλντερίμια, το νερό είναι λιγοστό και διακόπτεται αρκετές φορές την ημέρα.

Το… παζλ της εγκατάλειψης συμπληρώνει ο ανεπαρκής φωτισμός. Οπως επισημαίνει ο κ. Μακρής «οι ηλεκτρολόγοι δεν έρχονται για μία λάμπα αν πρώτα δεν καούν και οι υπόλοιπες».

«Πριν δύο χρόνια ήρθε ο δήμαρχος στη Μακρινίτσα για να ακούσει τα προβλήματα των δημοτών. Οι αρμόδιοι συνοδοί του υποτίθεται ότι κατέγραψαν τα προβλήματα, αλλά μάλλον κατέληξαν σε κάποιο συρτάρι. Κάποιοι όμως θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι υποδομές στα χωριά του Πηλίου έχουν απόλυτη προτεραιότητα για τους κατοίκους και για τον τουρισμό. Ο τουρίστας δεν έρχεται στο Πήλιο μόνο για να φάει στις ταβέρνες ή να μείνει σε κάποιο ξενοδοχείο και οι κάτοικοι έχουν απαιτήσεις και δικαιώματα, όχι μόνο υποχρεώσεις. Κατά τα άλλα αρχίζει πάλι η προεκλογική εκστρατεία και η ζητιανιά της ψήφου. Εργα όμως ουσιαστικά και όχι βιτρίνας δεν θα δούμε ποτέ», τονίζει ο κ. Μακρής στην επιστολή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου