«Μαζί για τον Βόλο»: Σοκαριστικές εικόνες στο καταφύγιο αδεσπότων

Τελευταία ενημέρωση: 2019-05-04, 09:53:41
(φωτο: αρχείου)
«Μαζί για τον Βόλο»: Σοκαριστικές εικόνες στο καταφύγιο αδεσπότων

Με χαλκευμένα στοιχεία διαστρεβλώνουν την αλήθεια, απαντά ο Δήμος

«Σοκ προκαλούν οι εικόνες εγκατάλειψης στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Βόλου από την ημέρα της Πρωτομαγιάς», τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο».

Οπως αναφέρει, «ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε ζώα νεκρά, παρατημένα, χωρίς τροφή και στοιχειώδη φροντίδα. Ζώα που περιφέρονται σχεδόν ετοιμοθάνατα. Η αποτύπωση των άθλιων συνθηκών κάτω από τις οποίες «φυλάσσονται» τα ζώα, προκαλούν ντροπή και διασύρουν τον Βόλο. Οι εικόνες είναι απάνθρωπες και δεν εκφράζουν τον πολιτισμό της πόλης μας.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή, μετά τις προεκλογικές μεγαλοστομίες του 2014 ότι θα λύσει το πρόβλημα μέσα σε τρεις μήνες, απέδειξε ότι δεν έχει ούτε βούληση, ούτε γνώση επί του θέματος, αλλά ούτε και συναίσθηση.

Μάλλον όταν μιλούσε για «επίλυση» του θέματος και συμπεριφερόταν στα ζώα σα να ήταν σφαχτά, κάτι άλλο εννοούσε και όχι την εφαρμογή ενός σχεδίου για την ουσιαστική και αποτελεσματική διαχείριση των αδεσπότων.

Θέση μας είναι ν’ ανοίξει από την αρχή η συζήτηση με όλους τους σχετικούς φορείς, με σκοπό να συναποφασιστεί ο σχεδιασμός που θα οδηγήσει στην επίλυση του ζητήματος. Στόχος μας είναι η δημιουργία επαρκώς στελεχωμένου δημοτικού κτηνιατρείου, η ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων δομών».

 

Απάντηση του Δήμου Βόλου

«Αηδιαστική έχει καταντήσει αυτή η πολλαπλά επαναλαμβανόμενη βρόμικη και αισχρή προσπάθεια των μίκι μάους της τοπικής πολιτικής ζωής, να επιχειρούν με χαλκευμένα και αλλοιωμένα στοιχεία να διαστρεβλώνουν την αλήθεια», απαντά ο Δήμος Βόλου.

Οπως αναφέρει «τώρα ήρθε και πάλι η σειρά του δήθεν «κολαστηρίου» αδεσπότων ζώων, δηλαδή του καταφυγίου του Δήμου Βόλου στις Γλαφυρές, για το οποίο άγνωστα άτομα, παρουσίασαν κάποιες φωτογραφίες, που λήφθηκαν υπό άγνωστες συνθήκες, σε άγνωστο σημείο, που θα μπορούσε να είναι σε χιλιάδες σημεία της Μαγνησίας ή και ολόκληρης της χώρας.

Θα μπορούσαν άνετα να είναι και προϊόν του ζωγραφικού οίστρου από τον οποίο ο ανεκδιήγητος επικεφαλής της παρεούλας «Μαζί για τον Βόλο» έχει καταληφθεί, αξιοποιώντας τους μαρκαδόρους που του δώρισαν.

Ας γνωρίζουν ότι πριν από αυτούς επιχείρησαν το ίδιο και άλλοι, όμως η Δικαιοσύνη και οι ελεγκτικοί φορείς διερεύνησαν εξονυχιστικά τις ίδιες ανύπαρκτες και κατασκευασμένες «καταγγελίες» και εν τέλει προέκυψε ότι ουδέν επιλήψιμο υπήρξε ή υπάρχει στη λειτουργία του καταφυγίου.

Σε κάθε περίπτωση αν ο μικρός Ιάσονας έχει πραγματική αγάπη και ευαισθησία για τα ζώα, δεν έχει παρά να μετάσχει ως εθελοντής στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=