ΤΟΠΙΚΑ

Κινητικότητα στην αγορά του Βόλου

κινητικότητα-στην-αγορά-του-βόλου-527807

Διάχυτη αισιοδοξία στον εμπορικό κόσμο

Πρεμιέρα των δεκαήμερων ενδιάμεσων εκπτώσεων χθες και στην εμπορική αγορά του Βόλου υπήρχε μεγάλη κινητικότητα, γεγονός που ενθάρρυνε τον εμπορικό κόσμο να πιστεύει ότι το καταναλωτικό κοινό θα επωφεληθεί του μέτρου και θα πραγματοποιήσει τώρα τις αναγκαίες αγορές που μετάθεσε τη Μ. Εβδομάδα για αργότερα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Αποστόλης Οντόπουλος δήλωσε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αισιόδοξος για την πορεία των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

«Την πρώτη μέρα του εκπτωτικού δεκαημέρου υπήρχε κόσμος στην αγορά. Οι καταναλωτές κοιτάζουν τις βιτρίνες και κάνουν έρευνα αγοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος είπε ότι «ότι ο κόσμος πληρώθηκε τους μισθούς και τις συντάξεις τη Μ. Τετάρτη και γι’ αυτό η Μ. Εβδομάδα δεν κινήθηκε ικανοποιητικά για το σύνολο των εμπορικών κλάδων», πρόσθεσε.

Εξάλλου η αγορά έχει για σύμμαχό της και τον καιρό, ενώ μεθαύριο Κυριακή 5 Μαΐου τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά προαιρετικά στο διάστημα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Επισημαίνεται ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα είναι οι τελευταίες που πραγματοποιούνται στην αγορά.

Ο κ. Οντόπουλος είπε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου έχει λάβει προφορικά τη διαβεβαίωση αυτή από το υπουργείο.

«Εμείς το θέλουμε. Εχουμε φθάσει να δουλεύουμε σε μόνιμο καθεστώς εκπτώσεων, ενώ τα δεκαήμερα προσφορών είναι εσφαλμένα τοποθετημένα χρονικά», είπε ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι κάθε χρόνο μέχρι σήμερα πραγματοποιούνται δύο δεκαήμερα εκπτώσεων αρχές Νοεμβρίου και αρχές Μαΐου, πέραν των χειμερινών και των καλοκαιρινών εκπτώσεων στα διαστήματα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου και Ιουλίου – Αυγούστου.

Οι τρέχουσες ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 10 Μαΐου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος επισημαίνει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση του δεκαημέρου των ενδιάμεσων εκπτώσεων (2/5 – 10/5) ώστε να μην υπάρξουν κρούσματα παραβίασης από ανακοινώσεις παράτασης των εκπτώσεων στην πόλη.

Είναι σημαντικό τα καταστήματα να ακολουθούν την προσήκουσα διενέργειά των εκπτώσεων σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου