ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζουν οι Ναοί του Απόστολου Θωμά και της Αγ. Ειρήνης

πανηγυρίζουν-οι-ναοί-του-απόστολου-θω-528556

Την σωτήρια ομολογία του Αποστόλου Θωμά γιορτάζει η Εκκλησία την Κυριακή του Αντίπασχα (5/5). Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Αερινού, όπου την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Δημητρίου Καρακώστα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Βελεστίνου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα μιλήσει.

Πανηγύρεις Αγίας Ειρήνης

Την ίδια ημέρα η Εκκλησία γιορτάζει την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Αγίας Ειρήνης Λόφου Ανακασιάς

Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείοι Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Αγίας Ειρήνης Αλυκών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείοι Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Δωρόθεος Νεοφύτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου