ΤΟΠΙΚΑ

«Διακονία» για τους απόρους

διακονία-για-τους-απόρους-439890

 

Εργο διακονίας της τοπικής Εκκλησίας είναι o Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών που εγκαινιάστηκε χθες, παρουσία αρκετών συμπολιτών. Τα εγκαίνια της «Διακονίας» τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, υπογραμμίζοντας ότι «εντείνουμε τις προσπάθειές μας, χάρη στους εθελοντές οι οποίοι προσφέρουν καθημερινά πλέον υπηρεσίες. Εδώ, προσέθεσε, θα υπάρχουν καθημερινά άνθρωποι που θα συμπαραστέκονται σε όσους έχουν ανάγκη και θέλω να πιστεύω ότι όσο κι αν αυξάνονται οι ανάγκες στην κοινωνία μας, αυξάνεται και η αλληλεγγύη, με ανθρώπους που συμβάλουν στην προσπάθεια να μην νιώθει κανείς μόνος και εγκαταλελειμμένος». Παράλληλα ο κ. Ιγνάτιος ανέφερε ότι αυξάνονται διαρκώς οι μερίδες φαγητού που διατίθενται από την Εκκλησία στους απόρους και σύμφωνα με τα χθεσινά δεδομένα, έχουν φθάσει τις 1309 στο σύνολό τους.

Η «Διακονία» βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γεωργίου Καρτάλη 9 και Γλάδστωνος και επαναλειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2011, με σκοπό την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων, συλλέγοντας ενδύματα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα, κατεψυγμένα τρόφιμα, παιδικές τροφές μακράς διαρκείας, κονσέρβες κ.α. Όπως ανέφερε μάλιστα ο κ. Ιγνάτιος «εδώ θα υποδεχόμαστε τους ανθρώπους οι οποίοι θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις πρώτες τους ανάγκες σε ένδυση, σε τρόφιμα, σε αντιμετώπιση εκτάκτων προβλημάτων. Σε συνεργασία και με το Κοινωνικό Φαρμακείο θα αντιμετωπίζουμε και τις ιατροφαρμακευτικές τους ανάγκες. Επίσης, προσέθεσε ο Σεβασμιώτατος, από δω θα αντιμετωπίζονται και οι πρώτες περιπτώσεις τυχόν αστέγων, που ήδη τους φιλοξενούμε και τους δίνουμε την δυνατότητα για σύντομο χρόνο στέγασης».

Η «Διακονία» λειτουργεί, πλέον, ως παράρτημα του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος», υπό την καθοδήγηση του π. Θεοδώρου Μπατάκα, ο οποίος τονίζει από την πλευρά του ότι «στόχος μας είναι να λειτουργήσει σε καθημερινή βάση για τους απόρους αδελφούς μας». Ο Σταθμός πρώτων κοινωνικών βοηθειών της Μητροπόλεως, με τηλέφωνο επικοινωνίας 2421020125, είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων καθημερινά, εκτός Σαββάτου, Κυριακών και αργιών, από τις 8.30 το πρωί έως τις 12.30 μετά το μεσημέρι.

ΓΛ. ΥΔΡ.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου