ΤΟΠΙΚΑ

Στήριξη επαγγελματιών μέσα από τον εναλλακτικό τουρισμό

στήριξη-επαγγελματιών-μέσα-από-τον-εν-530803

Συνάντηση με εκπροσώπους του Αναπτυξιακού Τουριστικού Συλλόγου Τσαγκαράδας και του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς πραγματοποίησε η υποψήφια δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας» κ. Μαρία Σαμαρά με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.Στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου δραστηριοποιούνται πολλές δεκάδες επαγγελματιών από τον χώρο της εστίασης, της διαμονής ,της ψυχαγωγίας και άλλους κλάδους, δίνοντας έναν πραγματικό αγώνα επιβίωσης λόγω της υψηλής φορολογίας, των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών και όλων των άλλων υποχρεώσεων προς το Κράτος που απομυζούν ένα σημαντικό τμήμα των εσόδων.

«Στόχος της συνάντησής μας με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών και των άλλων ανθρώπων που αγωνίζονται για την οικονομική και πολιτιστική πρόοδο του τόπου μας, ήταν να συζητήσουμε τρόπους και δράσεις για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το έργο τους» τόνισε η κ. Σαμαρά και συμπλήρωσε πως «ως δημοτική παράταξη έχουμε προτάσεις για δράσεις, που θα φέρουν περισσότερους επισκέπτες και για όλο τον χρόνο, θα τονώσουν το εισόδημα των επαγγελματιών και θα μπορέσουν αφενός να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και αφετέρου να προχωρήσουν και σε άλλες καινοτόμες δράσεις».

Η κ. Σαμαρά επισήμανε πως «οι επαγγελματίες με την εργατικότητά τους, το μεράκι τους, το καινοτόμο πνεύμα τους αποτελούν σημαντική δύναμη για τον τόπο μας, ώστε να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο. Χρειάζονται όμως και την ουσιαστική στήριξη τόσο της Πολιτείας όσο και της δημοτικής αρχής. Δυστυχώς από πλευράς Πολιτείας βιώνουν μια άνευ προηγουμένου αφαίμαξη των λιγοστών εσόδων τους, από τη δημοτική αρχή δεν έχουν καμία συνδρομή, κανένα σχέδιο που να τους οδηγήσει ένα βήμα παραπέρα. Ουσιαστικά οι επαγγελματίες ό,τι κάνουν το καταφέρνουν μόνοι τους μέσα από δικές τους εμπνεύσεις. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα αποτελέσουμε ουσιαστικούς υποστηρικτές τους σε όλες τους τις δράσεις και παράλληλα θα υλοποιήσουμε ένα σχέδιο με σημαντικές παρεμβάσεις τόσο στον πολιτισμό όσο και στον εναλλακτικό τουρισμό. Στη δημοτική μας παράταξη έχουμε στελέχη και συνεργάτες που είναι αποφασισμένοι με την γνώση, την εμπειρία και την όρεξή τους να συνδράμουν αποφασιστικά στην προσπάθεια για τόνωση των επαγγελματιών και όλοι μαζί να πάμε μπροστά».

Στη συνάντησή της με τον Αναπτυξιακό Τουριστικό Σύλλογο Τσαγκαράδας η κ. Σαμαρά δεσμεύτηκε για την ενίσχυση του θεσμού του φεστιβάλ εναλλακτικού τουρισμού, την αξιοποίηση του φαραγγιού Μυλοποτάμου, τη δημιουργία λιθόστρωτων διαδρομών μέσω μονοπατιών, την ανάπτυξη του περιπατητικού τουρισμού.

Στη συνάντηση με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ζαγοράς η υποψήφια δήμαρχος μίλησε για ανάπλαση της παραλίας του Χορευτού, ενίσχυση της διοργάνωσης φεστιβάλ στο Χορευτό, πιο εντατική προβολή του Δήμου από τα ψηφιακά μέσα και για προώθηση του περιπατητικού τουρισμού, αλλά και του οικοτουρισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου