ΤΟΠΙΚΑ

Σύσκεψη ενόψει των εκλογών του Μαϊου

σύσκεψη-ενόψει-των-εκλογών-του-μαϊου-531147

Και στη συνέχεια δημοτικό συμβούλιο για την επικύρωση της απόφασης

Σε ρυθμούς εκλογών μπαίνει και ο Δήμος Βόλου, ο οποίος καλείται να κατανείμει τους χώρους προβολής στην πόλη για κόμματα και συνδυασμούς που θα αναμετρηθούν στην κάλπη της 26ης Μαΐου. Για τον καθορισμό των χώρων προβολής ενόψει εκλογών θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη τη Δευτέρα 6 Μαΐου στις 10 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων ή συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων που θα μετέχουν στις εκλογές της 26ης Μαΐου για την ανάδειξη των μελών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και οι επικεφαλής των συνδυασμών υποψηφίων δημάρχων, υποψηφίων περιφερειαρχών ή εκπροσώπων των συνδυασμών τους, εκπρόσωποι των συνδυασμών των κοινοτικών εκλογών καθώς και μεμονωμένοι υποψήφιοι που θα λάβουν μέρος στις εκλογές της 26ης Μαΐου για την ανάδειξη των νέων δημοτικών, κοινοτικών και περιφερειακών αρχών.

Μοναδικό θέμα της σύσκεψης θα είναι η επίτευξη συμφωνίας για την κατανομή των χώρων προβολής, καθώς επίσης και ο καθορισμός του τρόπου χρήσης τους, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, σύμφωνα με τα οριζόμενα από την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών.

Την ίδια ημέρα, στις 2 το μεσημέρι, θα συγκληθεί το δημοτικό συμβούλιο Βόλου με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης «Διάθεση δημοτικών χώρων στα κόμματα ή στους συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων, στους συνδυασμούς των υποψηφίων των δημοτικών, κοινοτικών και περιφερειακών εκλογών και στους μεμονωμένους υποψηφίους των κοινοτικών εκλογών για την προεκλογική προβολή τους ενόψει των επικείμενων εκλογών της 26ης Μαΐου 2019».

Οι εκλογικές δαπάνες

Καθορίστηκε για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους το ανώτατο όριο δαπανών για την προεκλογική τους εκστρατεία.

Στον ενιαίο Δήμο Βόλου οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι σε Αγριά, Αισωνία, Αρτέμιδα, Ιωλκό, Μακρινίτσα, Ν. Αγχίαλο, Πορταριά μπορούν να δαπανούν έως 1.500 ευρώ. Εως 2.000 ευρώ μπορούν να δαπανούν οι υποψήφιοι στη Ν. Ιωνία και έως 2.500 ευρώ οι υποψήφιοι του Βόλου.

Σε όλους τους υπόλοιπους Δήμους της Μαγνησίας οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ανώτατο όριο εκλογικών δαπανών τα 1.500 ευρώ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου