ΤΟΠΙΚΑ

Περιοδεία της ΛΑΣ σε Αστυνομία, Μεταξουργείο και Σπίρερ

περιοδεία-της-λασ-σε-αστυνομία-μεταξο-531181

Διαπίστωσαν ελλείψεις σε προσωπικό και άσκησαν δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή Βόλου

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Βόλου περιόδευσαν ο βουλευτής Μαγνησίας ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Αποστόλης Ριζόπουλος, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αποστόλης Νάνος, Εύη Καρυδάκη και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Τσαλούχας και Θόδωρος Καραγιάννης.

Στη συνάντηση που είχαν με τον αστυνομικό διευθυντή Μαγνησίας κ. Καραΐσκο και τον υποδιευθυντή κ. Αλεξάκη αναδείχθηκαν μια σειρά από προβλήματα με κυρίαρχο αυτό της έλλειψης προσωπικού. Ο κ. Στεργίου συνεχάρη τον αστυνομικό διευθυντή και τα στελέχη της Αστυνομίας για τις επιτυχίες τους στη μάχη κατά του εμπορίου ναρκωτικών και τόνισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες για τα μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των αστυνομικών και όλων των ένστολων.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Μεταξουργείο, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ και συζήτησαν τις θέσεις της ΛΑΣ για τον δήμο Βόλου, ασκώντας δριμύτατη κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή Βόλου, «που πίσω από την προβολή ενός σχετικά μικρού έργου, μπροστά στις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν στην πόλη κρύβει την απόλυτη συμφωνία της με την πολιτική όλων των κυβερνήσεων της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, που μετατρέπουν την τοπική διοίκηση σε φορομπηχτικό μηχανισμό με την ανταποδοτικότητα και σε πεδίο εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων, με πιο χαρακτηριστικό αυτό της ΑΓΕΤ – Lafarge και της καρκινογόνας καύσης».

Τραγική εικόνα διαπίστωσαν και στην Πολεοδομία Βόλου, όπου, εκτός από τις ελλείψεις σε προσωπικό, το αρχείο της υπηρεσίας, εκατοντάδες φάκελοι, είναι διασκορπισμένοι στα υπόγεια του Σπίρερ.

Οι υποψήφιοι της ΛΑΣ είπαν ότι «αυτή η απαράδεκτη κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης που έχει αφήσει τις υπηρεσίες χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, αλλά και της δημοτικής αρχής Βόλου, που πρόθυμα και αδιαμαρτύρητα εφαρμόζει και στηρίζει αυτήν την πολιτική».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου