ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνια συγκίνηση για τον Βολιώτη μαθητή

πανελλήνια-συγκίνηση-για-τον-βολιώτη-531423

Δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη προτίθεται να καλύψει το κόστος προγράμματος εκμάθησης ξένης γλώσσας και αγοράς των βιβλίων του

Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει η ιστορία του μαθητή κεντρικού Λυκείου του Βόλου, που επί τέσσερις σχεδόν μήνες αδυνατούσε να καλύψει ακόμη και στοιχειώδεις ανάγκες του, καθώς στο σπίτι όπου διαμένει μαζί με τα άλλα τρία μέλη της οικογένειάς του τους είχαν κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο «Γολγοθάς» του μαθητή, που έγινε γνωστός από συμμαθητές του όταν εκείνοι παρατήρησαν ραγδαία επιδείνωση της εικόνας του και της διάθεσής του, κινητοποίησε σύσσωμη την εκπαιδευτική οικογένεια, αλλά και την τοπική κοινωνία και ο μαθητής κατάφερε να κάνει πραγματική «Ανάσταση». Τα φώτα στο σπιτικό του άναψαν τη Μεγάλη Πέμπτη μετά από μεγάλη κινητοποίηση, ενώ στην οικογένεια προσφέρθηκαν τρόφιμα και είδη ένδυσης και υπόδησης για τον έφηβο. Σημειώνεται ότι ανάμεσα σε κορυφαία πολιτικά πρόσωπα της Μαγνησίας και συλλόγους, οικονομική βοήθεια προσέφερε ο αντιπρόεδρος της «Πρότασης Ζωής» Ευθύμης Ζιγγιρίδης ως φυσικό πρόσωπο.

Ωστόσο το ενδιαφέρον είναι αμείωτο από πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν οικονομική βοήθεια στην οικογένεια του μαθητή για να μπορέσει να αποπληρώσει το σύνολο της οφειλής στη ΔΕΗ και να μπορέσει να ορθοποδήσει.

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, αλλά και στο Λύκειο όπου φοιτά ο μαθητής υπάρχει ολόκληρη λίστα ανθρώπων, που προτίθενται να βοηθήσουν στη στήριξη της οικογένειας.

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι, που επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια με διαφορετικό τρόπο. Δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη, που επικοινώνησε με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ συγκινημένος από τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, δήλωσε την πρόθεσή του να συμβάλλει στη μόρφωση του παιδιού. Οπως αναφέρει και με την προϋπόθεση ότι και η ίδια η οικογένεια το επιθυμεί είναι διατεθειμένος να συνδράμει ως προς την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας από τον μαθητή. Προτίθεται να προπληρώσει από τώρα τα δίδακτρα και το κόστος των βιβλίων για λογαριασμό του μαθητή για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, δεδομένου ότι η φετινή χρονιά είναι στο τέλος της, σε φροντιστήριο της περιοχής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου