ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτή επιστολή του Κ. Λούλη ως υποψήφιος με τον Αχ. Μπέο

ανοιχτή-επιστολή-του-κ-λούλη-ως-υποψήφ-531643

«Εγώ θα ζητήσω να μου δώσετε μία από τις 3 ψήφους σας και σας υπόσχομαι πως θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να τιμήσω την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας», αναφέρει

Σε ανοιχτή επιστολή του, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με τον συνδυασμό του Αχιλλέα Μπέου στον Δήμο Βόλου, ο γνωστός βιομήχανος Κωνσταντίνος Λούλης αναφέρει τα εξής:

Αγαπημένοι μου Συμπολίτες,

Πιστεύοντας πως όλοι μας έχουμε το καθήκον στον βαθμό που μπορούμε να συμμετέχουμε στα κοινά με αίσθηση καθήκοντος, εντιμότητας και ειλικρίνειας και να μην αδιαφορούμε για τις εξελίξεις που αφορούν στην ζωή και τον τόπο μας, αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά για το καλό της πόλης μας.

Με τον κ. Δήμαρχο δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη γνωριμία.

Ούτε έναν καφέ δεν έτυχε μέχρι τώρα να πιούμε μαζί.

Ομως παρακολουθώντας την πορεία του αυτά τα 4 χρόνια είδα σε αυτόν τον άνθρωπο να αποτυπώνεται το σοφό κοινωνικό συμπέρασμα πως «έκαστος κρίνεται από τα έργα του».

Αυτή την περίοδο, βλέποντας την πόλη μας να γίνεται πραγματικά ομορφότερη, ακούγοντας σχόλια θαυμασμού από επισκέπτες άλλων πόλεων για το έργο της δημοτικής αρχής, διαπιστώνοντας πως ο Βόλος έχει γίνει από τις πρώτες επιλογές εσωτερικού τουρισμού, γεγονός που αναγνωρίζει πλέον η αγορά της πόλεως, και εκτιμώντας τον αγώνα που δίνει καθημερινά ο δήμαρχος κ. Μπέος, θεώρησα τιμή και καθήκον μου να σταθώ δίπλα του και να τον βοηθήσω συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος πιστεύοντας πως ο αγαπημένος μας Βόλος μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος.

Δεν θέλω να σας κουράσω με πολλά λόγια.

Ξέρετε ποιος είμαι και είστε σε θέση να γνωρίζετε αν μπορώ να προσφέρω θετικό έργο στο νέο δημοτικό συμβούλιο και γενικότερα στην πόλη μας.

Σκέπτομαι με δέος πόσο γρήγορα πέρασαν 55 χρόνια από τότε που μοίραζα (9χρονος τότε) προκηρύξεις στις δημοτικές εκλογές του 1964.

Τότε ο υπερκομματικός υποψήφιος Θεόδωρος Κλαψόπουλος νίκησε από την πρώτη μάλιστα Κυριακή τους αριστερούς και δεξιούς αντιπάλους του (Αργύρη Φιλιππίδη και Ντίνο Σαμαρά) που είχαν λάβει επίσημο χρίσμα από τα κόμματα εκείνης της εποχής.

Αυτό θα συμβεί και τώρα. Οι εποχές έχουν αλλάξει.

Οι πολίτες έχουν την άποψή τους. Δεν είναι πλέον κατευθυνόμενα κομματικά όντα, αλλά ενεργοί πολίτες της κοινωνίας στην οποία ανήκουν.

Ο αείμνηστος, άξιος εκείνος δήμαρχος, που ήταν κουμπάρος και γείτονάς μας, σε μια επιθεώρηση που έκανε τότε στα έργα της πόλης (ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρομήσεις, δενδροφυτεύσεις), με βρήκε στον δρόμο πηγαίνοντας στο σχολείο και με πήρε μαζί του.

Τότε λοιπόν ένιωσα για πρώτη φορά την χαρά της προσφοράς και της δημιουργίας και ήταν ο πρώτος που μου έδωσε την ευχή όταν μεγαλώσω να ασχοληθώ με τα κοινά της πόλης. Με μια σχετική καθυστέρηση αποφάσισα τώρα να προσπαθήσω να υλοποιήσω την ευχή του.

Σήμερα είναι γεγονός πως στο ψηφοδέλτιο αυτών των εκλογών υπάρχουν καταξιωμένοι επαγγελματίες, εκλεκτοί επιστήμονες και άριστοι οικογενειάρχες. Οι περισσότεροι έχετε κάνει ήδη τις βασικές σας επιλογές. Εγώ θα ζητήσω να μου δώσετε μία από τις 3 ψήφους σας και σας υπόσχομαι πως θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να τιμήσω την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας. Κωνσταντίνος Λούλης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου