ΤΟΠΙΚΑ

Κάλυψη Κουρουμπλή από τον Βόλο στον Πολάκη

κάλυψη-κουρουμπλή-από-τον-βόλο-στον-πο-531713

Για τις δηλώσεις του για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο

“Τα πρόσωπα που εμπλέκονται με την πολιτική, αναπόφευκτα υπόκεινται και σε κριτική”, επεσήμανε σήμερα από τον Βόλο όπου περιοδεύει, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρ. Υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφερόμενος στην σύγκρουση που έχει ξεσπάσει μετά τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Ο κ. Κουρουμπλής παίρνοντας θέση υπέρ του κ. Πολάκη στην σύγκρουση αυτή, έφερε ως παράδειγμα την δική του αναπηρία, λέγοντας ότι από τα 10 του χρόνια που έμεινε τυφλός μετά από έκρηξη χειροβομβίδας στα χέρια του αποφάσισε ότι δεν θα υποταχθεί στην μοίρα του και πως θα τη νικήσει.

Αφού επεσήμανε πως θεωρεί τον κ. Κυμπουρόπουλο εξαιρετικό επιστήμονα είπε χαρακτηριστικά: «Ο Πολάκης κατηγόρησε τον Στέλιο ότι είναι ανίκανος, δηλαδή ότι η αναπηρία του τον καθιστά ανίκανο; Αν απαξίωσε την προσωπικότητά του, είμαι κάθετα αντίθετος σε αυτό που έκανε. Εάν όμως ο Πολάκης του έκανε πολιτική κριτική, ως πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ., είναι άλλο πράγμα. Εσείς, για παράδειγμα, πρέπει να με αντιμετωπίζετε ως άτομο με ειδικές ανάγκες επειδή δεν βλέπω; Όχι, δεν το δέχομαι αυτό. Ο αγώνας όλα αυτά τα χρόνια ήταν να αποσυνδέσουμε την ανικανότητα από την αναπηρία. Άρα, όταν θέλω να πολιτευτώ και είμαι δημόσιο πρόσωπο, θα δεχθώ και την κριτική».

Αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Αυτές οι ευρωεκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες γιατί η Ευρώπη, από την εποχή της πτώσης του τείχους του Βερολίνου, βρίσκεται σε μια πορεία κοινωνικής αφυδάτωσης των κατακτήσεων που είχαν σημειωθεί τις προηγούμενες δεκαετίες. Από τη στιγμή που έπεσε ο υπαρκτός σοσιαλισμός, πλέον ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός έχει αρχίσει να χάνει το «ανθρώπινο πρόσωπό του» όσον αφορά την παροχή των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η σημερινή Ευρώπη αδυνατεί να συγκρουστεί με τις πολυεθνικές οι οποίες αρπάζουν τον πλούτο των λαών και τον φορολογούν κατά πώς τις αρέσει. Η σημερινή Ευρώπη αδυνατεί να συγκρουστεί και να φορολογήσει του κολοσσούς του διαδικτύου, ενώ η ανάπτυξή της άφησε πίσω εκατομμύρια ανθρώπους στα αζήτητα, στο περιθώριο, στην ακραία φτώχεια, στην εξαθλίωση. Η σημερινή Ευρώπη κλείνει τις πόρτες στον πρόσφυγα, στον μετανάστη, φάνηκε αδύναμη να παίξει γεωστρατηγικό ρόλο στη Μέση Ανατολή. Αυτά και άλλα πολλά δείχνουν ότι η Ευρώπη σήμερα δεν είναι η Ευρώπη που περίμεναν οι λαοί της, καθώς παρουσιάζει μεγάλες αποκλίσεις, στους μισθούς, στις συντάξεις, στα επιτόκια. Το ζητούμενο είναι αν αυτή η Ευρώπη μπορεί να συνεχίσει έτσι ή αν είναι ανάγκη να διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό αφήγημα, πειστικό, που να απαντά στους προβληματισμούς και να κερδίσει τους ευρωπαίους πολίτες, δημιουργώντας ένα νέο όραμα, μια νέα ελπίδα: ότι μπορεί η Ευρώπη να γίνει ένας από τους σημαντικούς πόλους στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης. Μια τέτοια Ευρώπη χρειαζόμαστε, για μια τέτοια Ευρώπη πρέπει να μιλήσουν οι προοδευτικές δυνάμεις» κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

Επεσήμανε τέλος πως ο ίδιος συμφώνησε να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής όταν ο πρωθυπουργός του έκανε την πρόταση με την προϋπόθεση ότι οι εκλογές θα γίνουν με σταυρό προτίμησης, διότι -όπως έπε χαρακτηριστικά, “μου αρέσει να παίρνω πάντα το ρίσκο”.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στον Βόλο ο κ. Κουρουμπλής, που συνοδεύονταν από την Υφ. Εσωτερικών Μαρία Χρυσοβελώνη και τον βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο Βόλου, το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, το ίδρυμα «Ασπρες Πεταλούδες», το ΕΚΑΒ Βόλου, την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και τον Οργανισμό Λιμένα Βόλου, ενώ είχε συνάντηση και με υποψηφίους στις προσεχείς εκλογές του Μαϊου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου