ΤΟΠΙΚΑ

«Δώρο ζωής» σε 58χρονο Βολιώτη νεφροπαθή

δώρο-ζωής-σε-58χρονο-βολιώτη-νεφροπαθ-531786

Εκανε μεταμόσχευση νεφρού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο – Ζωή με τον θάνατό του έδωσε νεαρός στην Αλεξανδρούπολη

«Ανάσταση» για 58χρονο Βολιώτη νεφροπαθή, ο οποίος έλαβε δώρο ζωής ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα. Υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού και αναρρώνει νοσηλευόμενος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Είναι η πρώτη μεταμόσχευση από πτωματικό δότη, στην οποία υποβάλλεται μέσα στο 2019 Βολιώτης νεφροπαθής. Μία ακόμη μεταμόσχευση είχε γίνει προ μηνός περίπου, αλλά από ζώντα δότη.

Ο 58χρονος Βολιώτης αντιμετώπιζε πρόβλημα με την υγεία του τα τελευταία πέντε χρόνια. Υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση και είχε ενταχθεί στη λίστα αναμονής περιμένοντας το πολυπόθητο μόσχευμα. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να περιμένει πολλά χρόνια.

Τη Μεγάλη Παρασκευή ειδοποιήθηκε από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ότι βρέθηκε συμβατό μόσχευμα κι ότι θα υποβαλλόταν σε μεταμόσχευση ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα, όπως κι έγινε.

Η γέφυρα ζωής στήθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Με γενναιότητα και μεγαλοψυχία η οικογένεια νεαρού ατόμου που ήταν εγκεφαλικά νεκρός στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης αντιμετώπισε τον θάνατο του παιδιού της χαρίζοντας ανάσταση σε τέσσερις ανθρώπους. Μάλιστα για τη γέφυρα ζωής έγινε ολονύκτια προσπάθεια συντονισμού της επιχείρησης με τρία μεταμοσχευτικά κέντρα, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και το Ιατρικό Κέντρο Βερολίνου. Τέσσερις άνθρωποι έλαβαν τα δώρα ζωής που χάρισε με τον θάνατό του νεαρός άνδρας.

Ενας εξ αυτών ήταν και ο 58χρονος Βολιώτης ο οποίος έλαβε τον νεφρό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας, Βασίλης Γιαννάκο, η μεταμόσχευση στην οποία υποβλήθηκε ο 58χρονος ήταν επιτυχής και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο.

Οπως ανέφερε «ήταν η πρώτη μεταμόσχευση που έγινε μέσα στο 2019 από πτωματικό δότη». «Είχε γίνει κι άλλη μία αλλά από ζώντα δότη, μία μητέρα που έδωσε τον ένα της νεφρό για τον γιο της προκειμένου να του χαρίσει μία δεύτερη ευκαιρία για καλύτερη ζωή. Αλλη μία μεταμόσχευση από ζώντα δότη ετοιμάζεται να γίνει στην Αθήνα μέσα στον Μάιο. Επίσης πρόκειται για μητέρα που θέλει να χαρίσει τον ένα της νεφρό στο παιδί της», ανέφερε ο κ. Γιαννάκος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου