ΤΟΠΙΚΑ

Θυροκολλήθηκε κλήτευση για κατεδάφιση

θυροκολλήθηκε-κλήτευση-για-κατεδάφι-440144

Τελεσίγραφο πέντε ημερών για την κατεδάφιση της αυθαίρετης κατασκευής πάνω στο πυροφυλάκιο σε δασική έκταση της Όθρυος έδωσε χθες το Δασαρχείο Αλμυρού. Η κλήτευση θυροκολλήθηκε στο αυθαίρετο κτίσμα και η προθεσμία ξεκίνησε να μετρά αντίστροφα. Οι υπαίτιοι καλούνται μέχρι και την Παρασκευή να ξηλώσουν ό,τι έχτισαν…

Ταυτόχρονα το Δασαρχείο Αλμυρού κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία Βόλου μήνυση κατά της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Αλμυρού «Εν Δράσει» για ανέγερση αυθαίρετου κτίσματος σε δασική έκταση.

Ερωτηθείς σχετικά ο δασάρχης Αλμυρού Σπύρος Ανδριανός ενημέρωνε ότι στην περίπτωση που παρέλθει άπραγη η προθεσμία, τότε θα ακολουθηθούν όσα προβλέπει η νομοθεσία για συγκρότηση συνεργείου κατεδάφισης και επιβολή προστίμου.

Το πυροφυλάκιο -στην ουσία μία πολύ μικρή κατασκευή για την επιτήρηση της δασικής περιοχής- τοποθετήθηκε στην Όθρυ στο πλαίσιο της πρόληψης πυρκαγιών το περσινό καλοκαίρι. «Ο χώρος θα έπρεπε να χρησιμοποιείται από την Πυροσβεστική, στην οποία πέρασε η αρμοδιότητα της δασοπροστασίας, ως πυροφυλάκιο», δήλωσε ο κ. Ανδριανός.

Ωστόσο μετά από αυτοψία κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προέκυψε ότι το πυροφυλάκιο έλαβε άλλη χρήση και ο χώρος του επεκτάθηκε με αυθαίρετη ξύλινη κατασκευή κατά 100 τετραγωνικά μέτρα, ενέργεια που αποδίδεται στην «Εν Δράσει».

Μετά την άρνηση της περιβαλλοντικής ομάδας να παραδώσει τα κλειδιά στον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαγνησίας Ν. Μιχαλάκη, προκλήθηκε παρέμβαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πυροσβεστικής Α. Μπέη, αλλά και της Γενικής Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Καλλιόπης Γερακούδη.

Συγκεκριμένα η κ. Γερακούδη δήλωσε πως δεν γνώριζε ότι το πυροφυλάκιο της Όθρυος έγινε ελβετικό σαλέ και έδωσε εντολή στο Δασαρχείο να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου