ΤΟΠΙΚΑ

Το έγκλημα ήταν προμελετημένο

το-έγκλημα-ήταν-προμελετημένο-440157

Ηταν ένα προσχεδιασμένο έγκλημα… Το ίδιο σχεδιασμένη και η αυτοκτονία του δράστη. Ο συζυγοκτόνος και αυτόχειρας Σωκράτης Μέμος, 53 ετών, είχε «δει» το μέλλον. Τα ιδιόχειρα σημειώματα που βρέθηκαν μαζί του, στο υπόγειο εξοχικής κατοικίας στη Ν. Αγχίαλο, αποκάλυψαν στις αστυνομικές αρχές ότι είχε προμελετήσει τα «βήματά» του.
 
Δεν ήταν σημείωμα της τελευταίας στιγμής, πριν δηλαδή περάσει το βρόχο στο λαιμό του, τα χαρτιά που εντοπίστηκαν πάνω του, διαπίστωσαν οι αστυνομικές αρχές.
Ήταν σκόρπιες σκέψεις που βασάνιζαν το θολωμένο μυαλό του, ποιήματα και περιγραφή καταστάσεων, κάτι σαν ένα πρόχειρο ημερολόγιο, σαν ένα «σχέδιο» του εγκλήματος και της δικής του κατάληξης.
Η πρώτη ανάγνωση των αρκετών σελίδων με τις σκόρπιες αράδες και βιαστικές στη σύνταξή τους, με ορισμένες λέξεις στην αλβανική και άλλες στην ελληνική γλώσσα, δείχνει με βεβαιότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τίποτε δεν έγινε τυχαία από τον 53χρονο δράστη της στυγερής δολοφονίας και αυτόχειρα έπειτα από ώρες μετά τη σφαγή της 44χρονης συζύγου του Ελένης Μέμου.
Είχε αποφασίσει πως θα έδινε «τέλος» στη σχέση του με τη γυναίκα του. Όπως και ο τρόπος με τον οποίο της κατάφερε το βαθύ τραύμα στο λαιμό την ώρα που εκείνη κοιμόταν στο κρεβάτι τους, δεν ήταν τυχαίος. Οι λεπτομέρειες που προέκυψαν από την έρευνα που ακολούθησε μετά την πρώτη ημέρα του φονικού, καθώς και από την ιατροδικαστική έρευνα συγκλόνισαν ακόμη και τους αστυνομικούς… «Την έσφαξε σαν αμνοερίφιο…», είναι χαρακτηριστική φράση αξιωματικού της αστυνομίας και όχι τυχαία, καθώς όπως προέκυψε μεταξύ των άλλων περιστασιακών εργασιών που έκανε ο 53χρονος για το μεροκάματο ήταν και του εκδοροσφαγέα!
Η υπόθεση για τις αστυνομικές αρχές έκλεισε με τον εντοπισμό του κρεμασμένου άντρα το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο υπόγειο εξοχικής κατοικίας στον οικισμό «Στούπι» της Ν. Αγχιάλου, όπου ο 53χρονος εργάζονταν κατά καιρούς, όπως αποκλειστικά έγραψε ο «Ταχυδρόμος».
Οι εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του έληξαν, όταν η ιδιοκτήτρια της εξοχικής κατοικίας αντίκρισε τον απαγχονισμένο 53χρονο και ειδοποίησε την αστυνομία.
Ήταν μόλις ενάμισι 24ωρο μετά την αποκάλυψη της στυγερής δολοφονίας της συζύγου του. Το πρωί της περασμένης Παρασκευής η 44χρονη βρέθηκε νεκρή στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού τους, στη Νέα Αγχίαλο, από τον 24χρονο γιο της. Το φονικό είχε «σκεπαστεί» με την κουβέρτα. Όταν ο ένας από τους δυο γιους της γυναίκας σήκωσε τα κλινοσκεπάσματα αντίκρισε τη μητέρα του με κομμένο το λαιμό της μέσα σε λίμνη αίματος.
 
Η οικογένεια διέμενε επί δύο περίπου δεκαετίες στη Ν. Αγχίαλο. Ο 53χρονος είχε αναπτύξει πολλές κοινωνικές σχέσεις και εργαζόταν σε διάφορες κατοικίες και εξοχικά, καθώς τα χέρια του «έπιαναν». Έβγαζε το μεροκάματο, κάνοντας τα πάντα, όπου ζητούσαν εργασία.
 
Δεν ήταν τυχαίο ότι η κηδεία του χθες το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Ν. Αγχίαλο έγινε παρουσία πλήθους κόσμου.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου