Αλογο έκοβε βόλτες στο κέντρο του Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-04-30, 09:47:08
Αλογο έκοβε βόλτες στο κέντρο του Βόλου

Το βράδυ της Ανάστασης αστυνομικοί και πυροσβέστες προσπαθούσαν να ακινητοποιήσουν το ζώο

 

Ξέφυγε από την προσοχή του ιδιοκτήτη του και έκοβε βόλτες στο κέντρο του Βόλου. Μ. Σάββατο και ένα άλογο εθεάθη να κατηφορίζει την Ογλ και να κατευθύνεται προς το κέντρο του Βόλου. Πέντε λεπτά πριν την Ανάσταση αστυνομικοί και πυροσβέστες καλούνταν να επέμβουν για να απομακρύνουν το ζώο από το κέντρο πριν προκληθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα ή το χειρότερο ατύχημα και να το φυλάξουν σε ειδικό χώρο μέχρι να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης του.

Η κινητοποίηση κράτησε σχεδόν μία ώρα. Βεγγαλικά φώτιζαν τον ουρανό μετά την Ανάσταση και αστυνομικοί και πυροσβέστες προσπαθούσαν να ακινητοποιήσουν το ζώο.

Πρώτοι επενέβησαν οι αστυνομικοί μετά από κλήσεις στο «100», οι οποίοι κατάφεραν να απομακρύνουν το ζώο από την καρδιά της πόλης και να το κατευθύνουν προς τον Αναυρο.

Ωστόσο οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να ακινητοποιήσουν το άλογο και για την επιχείρηση απαιτήθηκε συνδρομή πυροσβεστών.

Τελικά στη 1 μετά τα μεσάνυχτα κατέστη δυνατό και οι πυροσβέστες έδεναν το άλογο σε ασφαλές σημείο σε περιοχή κοντά στο Νοσοκομείο Βόλου αποσοβώντας τον κίνδυνο για τα χειρότερα, ενώ η αναζήτηση του ιδιοκτήτη συνεχιζόταν από την Αστυνομία.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που άλογο ξεφεύγει της προσοχής του ιδιοκτήτη του. Ειδικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου καλείται να επεμβαίνει σε παρόμοια περιστατικά ανά τακτά διαστήματα περιφερειακά όμως του Βόλου και όχι κεντρικά όπως αυτή τη φορά.

Στο πρόσφατο παρελθόν είχε κάνει ενέργειες και υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, ενώ επικρατούσαν ακραία καιρικά φαινόμενα, πλημμύρες και το σύνολο του προσωπικού της απαιτούνταν να είναι σε κινητοποίηση και ετοιμότητα για τη διάσωση περιουσιών ή ανθρώπινων ζωών.

«Δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις διαπιστώνεται πλημμελής φύλαξη των ζώων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Χαράλαμπος Πόζογλου.

«Καλούμαστε να επεμβαίνουμε ανά τακτά διαστήματα για παρόμοια περιστατικά.

Στην προκείμενη περίπτωση το κέντρο του Βόλου είχε και πολύ κόσμο. Θα μπορούσε να προκληθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα», ανέφερε ακόμη.

Ο ίδιος δεν μπόρεσε να μην αναφερθεί και στο τελευταίο συμβάν διάσωσης αλόγων από τη κοίτη του Κραυσίνδωνα στις 6 Ιουνίου 2018 που σημειώνονταν πλημμύρες.

«Αλλοτε προσπαθούμε να απομακρύνουμε τα άλογα, άλλοτε τα κυνηγάμε στο ποτάμι. Εχουμε κληθεί κατ’ επανάληψη για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου. Το πρόβλημα είναι διαχρονικό, ενώ προκύπτουν κίνδυνοι», συμπλήρωσε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=