ΤΟΠΙΚΑ

Η «Ανάσταση» δεν ήρθε στην αγορά του Βόλου

η-ανάσταση-δεν-ήρθε-στην-αγορά-του-βό-532195

Πέρασαν η Κυριακή και η Δευτέρα του Πάσχα, αλλά «Ανάσταση» για την εμπορική αγορά του Βόλου δεν ήρθε. Χωρίς ικανοποιητικούς τζίρους κύλησε η Μ. Εβδομάδα για την εμπορική αγορά του Βόλου. Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας εκτιμά ότι η πτώση κινήθηκε γύρω στο 20%.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Αποστόλης Οντόπουλος ενημέρωσε ότι η αγορά δούλεψε σε ρυθμούς εορτών μόνο Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο.

Οι βροχές το απόγευμα της Μ. Πέμπτης έκοψαν την κίνηση, που παρουσιάστηκε στα μαγαζιά το πρωί, ενώ οι πρώτες μέρες της Μ. Εβδομάδας δεν είχαν κίνηση.

«Στο σύνολό της η Μ. Εβδομάδα έκλεισε με αρνητικό πρόσημο, το οποίο θα το προσδιορίσουμε επακριβώς αύριο με το άνοιγμα των καταστημάτων. Εκτιμούμε πάντως πως η πτώση είναι περίπου 20%», ενημέρωσε ο ίδιος.

Ο εμπορικός κόσμος αποδίδει τους χαμηλούς τζίρους στο γεγονός ότι φέτος το Πάσχα έπεσε στο τέλος του Απριλίου, ενώ δηλαδή οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι τις πρώτες μέρες της Μ. Εβδομάδας ανέμεναν ακόμη για να πληρωθούν τις συντάξεις.

«Οι πληρωμές πραγματοποιήθηκαν Μ. Τετάρτη και οι καταναλωτές είχαν να τακτοποιήσουν πολλές υποχρεώσεις. Ετσι δούλεψαν κατά κύριο λόγο καταστήματα με είδη παιδικής ένδυσης και υπόδησης, ενώ οι υπόλοιποι εμπορικοί κλάδοι δεν είχαν τους αναμενόμενους τζίρους», επισήμανε ακόμη.

Μάλιστα η κίνηση των εορτών δεν ήταν ικανοποιητική, ενώ και η εβδομάδα πριν την Κυριακή των Βαΐων δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Ο εμπορικός κόσμος επιστρέφει αύριο σε κανονικούς ρυθμούς μετά τη λήξη του εορταστικού ωραρίου και πλέον αναμένει να καλύψει τις απώλειες από την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων την Πέμπτη 2 Μαϊοου, γνωρίζοντας ότι ένα μεγάλο τμήμα του καταναλωτικού κοινού άφησε τις αναγκαίες αγορές που είχε για να επωφεληθεί των προσφορών.

Για το δεκαήμερο των εκπτώσεων τα καταστήματα έχουν επάρκεια προϊόντων και σε καλή ποιότητα. Επισημαίνεται ότι οι εκπτώσεις θα ολοκληρωθούν στις 10 Μαΐου. Οποιοδήποτε εμπορικό κατάστημα παρατείνει τις εκπτώσεις έστω και κατά μία μέρα θα είναι αντιμέτωπο με κυρώσεις.

Για όλα τα τρέχοντα θέματα του κλάδου το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου θα συνεδριάσει αύριο στις 9.15 το βράδυ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου