ΤΟΠΙΚΑ

Στις 12 Μαΐου η ανακήρυξη των υποψηφίων από το Πρωτοδικείο Βόλου

στις-12-μαΐου-η-ανακήρυξη-των-υποψηφίων-533471

Ενας συνδυασμός από τη Σκιάθο και τρία κοινοτικά συμβούλια κάτω των 300 κατοίκων κατέθεσαν προς το παρόν ψηφοδέλτια

Ενας από τους συνδυασμούς που θα κατέβουν στην κάλπη της 26ης Μαΐου στον Δήμο Σκιάθου και τρία ψηφοδέλτια από κοινοτικά συμβούλια Δήμων της Μαγνησίας με πληθυσμό μικρότερο των 300 κατοίκων έκοψαν πρώτοι το… νήμα του τερματισμού στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου, όπου γίνεται η κατάθεση των υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Η ανακήρυξη των υποψηφίων θα γίνει στις 12 Μαΐου και ήδη από την περασμένη εβδομάδα, η υπηρεσία έχει μπει και επίσημα σε ρυθμούς εκλογών.

Η κίνηση των συνδυασμών και ανεξάρτητων υποψηφίων που θα λάβουν μέρος στη «μάχη» της κάλπης, προς το παρόν είναι υποτονική στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου, όπου γίνεται η κατάθεση των υποψηφιοτήτων. Εκτιμάται ότι ο μεγαλύτερος όγκος των υποψηφίων θα φροντίσει για την κατάθεση των ψηφοδελτίων την ερχόμενη εβδομάδα.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου θα λειτουργήσει τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα 29-4 από τις 10 το πρωί μέχρι 12 τα μεσάνυχτα για την παραλαβή των ειδικών καταλόγων. Επίσης η υπηρεσία θα λειτουργήσει την Πέμπτη 2-5 από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα (καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεων επί των ειδικών καταλόγων).

Υπενθυμίζεται ότι για την κατάθεση απαιτούνται τέσσερα αντίγραφα της κατάστασης των εκλογέων για Πρωτοδικείο, ένα για Νομαρχία (για τους στρατιωτικούς οι δύο καταστάσεις με ολόκληρη την επωνυμία της μονάδας, σφραγίδα και υπογραφή προϊσταμένου, ενώ οι άλλες δύο μόνο με Κ.Α (κωδικό), χωρίς σφραγίδα μονάδας, χωρίς βαθμό, μόνο υπογραφή προϊσταμένου).Τα ονόματα να είναι κατά αλφαβητική σειρά.

Η κατάθεση υποψηφιοτήτων θα γίνεται καθημερινά στο Πρωτοδικείο κατά την διάρκεια του ωραρίου των εργάσιμων ημερών από τις 9 το πρωί δηλαδή έως και τις 3 το μεσημέρι.

Το Σάββατο 4-5 το Πρωτοδικείο θα μείνει ανοικτό από τις 10 το πρωί μέχρι 14.00 το μεσημέρι.

Την Κυριακή 5-5 το Πρωτοδικείο θα παραμείνει ανοικτό από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Στις 12 Μαΐου θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου.

Παράλληλα με αυτή τη διαδικασία, από το Υπουργείο Εσωτερικών «τρέχει» η διαδικασία ορισμού των εκλογικών τμημάτων. Μέσα στις πρώτες ημέρες του Μαΐου θα γίνει επίσης η κλήρωση των εφορευτικών επιτροπών, θα γίνουν οι επιδόσεις και από τον Αρειο Πάγο θα γίνει η κλήρωση των εκλογικών αντιπροσώπων που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 6 Μαΐου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου