Δημήτρης Κουρέτας: «Σε εγκατάλειψη το Πουρί»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-04-26, 13:44:32
Δημήτρης Κουρέτας: «Σε εγκατάλειψη το Πουρί»

Αναφέρει σε ανακοίνωση μετά από επίσκεψη στον οικισμό και αναλαμβάνει δεσμεύσεις

 

Κλιμάκιο της «Πρωτοβουλίας», με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουρέτα επισκέφθηκε τον οικισμού του Πουρίου και συνομίλησε με μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού, καθώς και με μέλη της επιτροπής αγώνα για τα δασικά ζητήματα.

Σε ανακοίνωση της περιφερειακής κίνησης σχετικά με την επίσκεψη του κλιμακίου αναφέρονται τα εξής:

«Ήδη κατά τη διαδρομή, το κλιμάκιο διαπίστωσε αυτό που γνωρίζει εδώ και 10 χρόνια, ότι δηλαδή το οδικό δίκτυο Βόλου – Ζαγοράς - Πουρίου έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα του.

Αποσπασματικά έργα που πληρώθηκαν πιθανόν υπερκοστολογημένα λόγω του κατεπείγοντος, όχι μόνο δεν βελτίωσαν την κατάσταση αλλά κατέστησαν την όλη διαδρομή σαν «τρενάκι τρόμου λούνα παρκ», γεμάτη λακκούβες, κόκκινες κορδέλες σήμανσης, απότομες στενώσεις, ελλείψεις τεχνικών έργων καθώς και αρκετά τμήματα τελείως κατεστραμμένα.

Δυστυχώς όμως, δεν είναι αυτό το χειρότερο, αλλά ο παρατημένος ήδη διανοιγμένος με πληρωμένες τις απαλλοτριώσεις δρόμος πλάτους 15 μέτρων περίπου που όχι μόνο δεν τελείωσε αλλά ούτε καν συντηρήθηκε με αποτέλεσμα να συμπαρασυρθούν οι επιφανειακές στρώσεις των αδρανών καθώς και η καταστροφή των όποιων τεχνικών.

Και ενώ ο κος Αγοραστός ως «περιφερειάρχης των έργων» (έτσι θέλει να αποκαλείται) ζητωκραυγάζει για τα τεράστια έργα οδοποιίας (μάλλον θα αναφέρεται στη Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας) οι κάτοικοι του Πουρίου και ενίοτε της Ζαγοράς και του Χορευτού αποκλείονται λόγω επισφαλών έργων επισκευής και μόνο. Η μεταφορά των προϊόντων, μα πάνω από όλα των ασθενών έχει γίνει ο Γολγοθάς των κατοίκων και αρκετές φορές έχουμε θρηνήσει θύματα.

Επίσης, ο κος Αγοραστός και η Περιφερειακή του Αρχή, όχι μόνο δεν έδειξε το αντίστοιχο πολιτικό ανάστημα για τους δασικούς χάρτες,… καταγγέλλοντας τις διαδικασίες με τις οποίες αυτοί συντάχθηκαν (χωρίς αυτοψίες, με συνοπτικές διαδικασίες και με άλλες παραλείψεις της διοίκησης) αλλά με την ανοχή του κατέδειξε την ενοχή του αφού στην κεντρική πολιτική εξουσία δεν εξάσκησε καμιά πίεση, συνέργησε δε με την απραξία του σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα εις βάρος της αγροτικής τάξης σε όλη τη Θεσσαλία και ιδιαίτερα στους κατοίκους των ορεινών αγροτικών περιοχών.

Η «Πρωτοβουλία», με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουρέτα, δεσμεύεται:

-      την πλήρη και σωστή επισκευή του οδικού δικτύου και όχι με τις διαδικασίες των απευθείας αναθέσεων του κατεπείγοντος ή τις συμβάσεις σε ένα και μόνο εργολάβο

Δημοσίων έργων συντήρησης του οδικού κυκλώματος (που άλλωστε δεν την είδαμε όλα αυτά τα χρόνια)

- Την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου της παράκαμψης Ζαγοράς ως άμεση προτεραιότητα,

- Την κινητοποίηση όλου του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να βγει νομοθετική ρύθμιση και να επανεξεταστούν οι προφανείς και οι πρόδηλες παραλείψεις της Δημόσιας Διοίκησης, που οδήγησαν σε χαρακτηρισμό ως δασικών εκτάσεων μηλαιοπερίβολα και καστανωτά, οδηγώντας σε απόγνωση σχεδόν όλες της οικογένειες του Πηλίου και θέτοντας σε κίνδυνο τον ίδιο αλλά και τον πιστοποιημένο Συνεταιρισμό Ζαγοράς, εφόσον απεντάσσονται από διάφορα προγράμματα οι συνεταιριστές, ως μη ιδιοκτήτες αγροτικής καλλιέργειας».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=