ΤΟΠΙΚΑ

Κορυφώνεται το Θείο Δράμα

κορυφώνεται-το-θείο-δράμα-533818

Ακολουθία Επιτάφιου Θρήνου σήμερα στο διαδημοτικό και το παλαιό κοιμητήριο και περιφορά των Επιταφίων – Τελετή Αποκαθήλωσης στην Παναγία Ξενιά

Κορυφώνεται σήμερα Μεγάλη Παρασκευή το Θείο Δράμα, ενώ συρρέουν πλήθη πιστών στους Ναούς της Μητρόπολης Δημητριάδος, προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελετή της Αποκαθήλωσης. Παράλληλα πλήθος πιστών θα συμμετάσχει απόψε στην κατανυκτική περιφορά του Επιταφίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 9.30μ.μ. με σημείο συνάντησης το τμήμα της παραλίας του Βόλου, που βρίσκεται μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η Μητρόπολη Δημητριάδος, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή στις 3 μ.μ., ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα τελέσει την Ακολουθία της Αποκαθήλωσης στον λόφο της Παναγίας Ξενιάς.

Στις 7.30 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Τα εγκώμια θα ψάλει βυζαντινός χορός, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος κ. Ευσταθίου Γραμμένου.

Στις 9.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η έξοδος και η λιτάνευση του Επιταφίου προς την παραλία του Βόλου, όπου θα συναντηθούν οι Επιτάφιοι των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου, Αναλήψεως, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και Μεταμορφώσεως Βόλου. Ο Σεβασμιώτατος θα μιλήσει στο πλήθος του κόσμου που θα συγκεντρωθεί στην παραλία του Βόλου.

Στο διαδημοτικό κοιμητήριο Βόλου

Ειδικό πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών για τις ημέρες της Μεγάλης Παρασκευής και του Μεγάλου Σαββάτου εκδόθηκε από τον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αγίου Λαζάρου, του διαδημοτικού κοιμητηρίου Βόλου. Οι Ιερές Ακολουθίες, με μέριμνα των ιερέων που διακονούν στο κοιμητήριο, θα τελεστούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή ψάλθηκαν οι Μεγάλες και Βασιλικές Ωρες και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως 9.00 το πρωί με 10.45 το πρωί. Η Ακολουθία Επιταφίου Θρήνου θα ψαλεί στις 12.00 το πρωί με 1.30 το μεσημέρι. Η έξοδος του Επιταφίου και η Λιτάνευση εντός του κοιμητηρίου θα πραγματοποιηθεί στη 1.30 το μεσημέρι. Τρισάγια θα τελούνται από τους εφημερίους του κοιμητηρίου από τις 12.30 το μεσημέρι έως τις 6.00 το απόγευμα.

Λιτάνευση Επιταφίου στο παλαιό κοιμητήριο

Η καθιερωμένη λιτάνευση του Επιταφίου πραγματοποιείται σήμερα Μεγάλη Παρασκευή στο παλαιό κοιμητήριο του Βόλου. Στις 4 το απόγευμα θα ψαλεί η Ακολουθία του Επιταφίου στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών παλαιού κοιμητηρίου και στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση του Επιταφίου εντός του παλαιού κοιμητηρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου