ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κορυφώνεται η κίνηση σε Μαγνησία και Σποράδες ενόψει Πάσχα

κορυφώνεται-η-κίνηση-σε-μαγνησία-και-σ-533984

Αυξητική τάση στους επιβάτες των πλοίων – Δώδεκα επιπλέον δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Κίνηση παρατηρείται σε όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου της περιοχής, με πλήθος επισκεπτών να καταφθάνουν στον Βόλο, τη χερσαία και τη νησιωτική Μαγνησία, αυξάνοντας κατακόρυφα τους ρυθμούς λόγω Πάσχα. Αυξητική τάση σημειώνεται στα στατιστικά στοιχεία του Λιμεναρχείου, στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ και τα τρένα, λόγω των ημερών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αυξητική τάση σημειώνεται στον συνολικό αριθμό των επιβατών που ταξιδεύουν από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, χωρίς, ωστόσο, να φθάνουν μέχρι στιγμής στο επιθυμητό επίπεδο, σε σύγκριση με την θερινή σεζόν.

Συγκεκριμένα από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και χθες Μεγάλη Πέμπτη μετακινήθηκαν 1.651 άτομα από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, έναντι 1.209 κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στο λιμάνι του Βόλου κατέπλευσαν, αντίστοιχα, το ίδιο διάστημα, 1.065 επιβάτες την περσινή σεζόν, έναντι 970 κατά την φετινή Μεγάλη Εβδομάδα.

Η κίνηση που ξεκίνησε από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας κορυφώνεται σήμερα και αύριο, με την επιστροφή των εκδρομέων να αρχίζει σταδιακά από τη Δευτέρα του Πάσχα για ορισμένους, ενώ μεγάλος αριθμός επισκεπτών αναμένεται να παραμείνει στα νησιά και την Πρωτομαγιά.

«Οι επιβάτες είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα Ελληνες, είτε Βολιώτες, είτε κάτοικοι άλλων περιοχών, οι οποίοι επιθυμούν να γιορτάσουν το Πάσχα στα νησιά» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο λιμενάρχης Σκιάθου Χρήστος Κανάκης, ο οποίος σημείωσε ότι «διαφαίνεται αυξητική τάση φέτος στην κίνηση, η οποία είναι δικαιολογημένη, διότι υπάρχουν δύο πλοία και ένα ιπτάμενο δελφίνι στην γραμμή αλλά δεν κυμαίνεται ακόμη στα επιθυμητά επίπεδα. Είναι μάλλον υποτονική» είπε. Σήμερα, πάντως, αναμένεται να ταξιδέψουν 400 άτομα συνολικά προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Μεγαλύτερος όγκος επισκεπτών κατευθύνεται προς τη Μαγνησία με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, με την κίνηση να παρουσιάζει αύξηση την τελευταία εβδομάδα.

Το σήμα εκκίνησης δόθηκε την περασμένη Παρασκευή με οκτώ επιπλέον δρομολόγια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ χθες Μεγάλη Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν δώδεκα επιπλέον δρομολόγια από Αθήνα και τρία από Θεσσαλονίκη για να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος όγκος των επισκεπτών που κινήθηκαν από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς τον Βόλο και την ευρύτερη Μαγνησία.

Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Δημήτρης Κολυνδρίνης ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η εορταστική κίνηση βρίσκεται στα συνήθη ποσοστά, και γενικά «ο κόσμος επιλέγει να ταξιδεύει με το υπεραστικό ΚΤΕΛ γιατί είναι οικονομικό, ασφαλές, ενώ το προτιμούν παράλληλα και οικογένειες για την μετακίνησή τους», είπε. Τα επιπλέον δρομολόγια συνεχίζονται σήμερα και αύριο, με τον χρόνο έναρξης της επιστροφής των εκδρομέων στους προορισμούς τους, να προσδιορίζεται από την Δευτέρα του Πάσχα.

Στα τρένα

Αυξημένη κίνηση σημειώνεται παράλληλα και στα τρένα, κυρίως στις γραμμές από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με δεκάδες επισκέπτες της Μαγνησίας να καταφθάνουν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ πολλοί φοιτητές μετακινήθηκαν από τον Βόλο προς την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και το αντίστροφο, λόγω των ημερών του Πάσχα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου