ΤΟΠΙΚΑ

Φοβερό τροχαίο στην Ιάσονος ~ Σοκ στο κέντρο του Βόλου

φοβερό-τροχαίο-στην-ιάσονος-σοκ-στο-κέ-534071

Σοβαρά τραυματισμένα δύο παιδιά, που επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα – Εκτοξεύτηκαν και σύρθηκαν αρκετά μέτρα στο οδόστρωμα

Φοβερό τροχαίο ατύχημα, που σημειώθηκε ξημερώματα Μεγάλης Παρασκευής στην οδό Ιάσονος, «πάγωσε» όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κέντρο της πόλης.

Δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού κάτω από άγνωστες συνθήκες προσέκρουσε διαδοχικά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και ένα μοτοποδήλατο με αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας της. Ο 18χρονος οδηγός και η συνομήλικη συνεπιβαίνουσα εκτοξεύτηκαν από τη μηχανή και σύρθηκαν για σχεδόν ένα οικοδομικό τετράγωνο στο οδόστρωμα! Ο ήχος και οι εικόνες του φοβερού τροχαίου σόκαραν δεκάδες Βολιώτες, που είτε εργάζονταν, είτε είχαν σταματήσει για γρήγορο φαγητό στα καταστήματα της Ιάσονος. Ολο το κέντρο «πάγωσε».

Το τροχαίο σημειώθηκε περίπου στις 2 τα ξημερώματα κι ενώ στην Ιάσονος, όπου δραστηριοποιούνται κυρίως καταστήματα γρήγορου φαγητού, υπήρχε πολύς κόσμος. Ενας εκκωφαντικός θόρυβος έβγαλε έξω από τα καταστήματα εργαζόμενους και θαμώνες. «Ακούσαμε ένα μπαμ και νομίζαμε ότι έγινε έκρηξη. Βγήκαμε όλοι έξω», αναφέρει πολίτης που βρισκόταν στο σημείο την ώρα του φοβερού τροχαίου.

Αλλοι που βρίσκονταν έξω από τα καταστήματα στα πεζοδρόμια έγιναν αυτόπτες μάρτυρες. Οπως περιγράφουν, ο οδηγός της μηχανής που κινούταν στην οδό Ιάσονος επιχείρησε ελιγμό με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος. Με δύναμη προσέκρουσε διαδοχικά σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και ένα μοτοποδήλατο και εξετράπη της πορείας του.

Ο 18χρονος οδηγός και η συνομήλική του συνεπιβαίνουσα εκτοξεύτηκαν από τη μηχανή. Επί ένα σχεδόν οικοδομικό τετράγωνο από την Ογλ έως τη Γαμβέτα τα δύο παιδιά σέρνονταν στο οδόστρωμα. Η τρελή πορεία της μηχανής σταμάτησε σε βενζινάδικο στην Ιάσονος με Ογλ ενώ τα δύο παιδιά κείτονταν αναίσθητα στο οδόστρωμα σε απόσταση μεταξύ τους μέσα σε λίμνες αίματος.

Οσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο υπέστησαν ισχυρό σοκ. Οι δύο νέοι μεταφέρθηκαν από ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου. Νοσηλεύονται στη χειρουργική κλινική του Αχιλλοπουλείου σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους. Ο 18χρονος οδηγός φέρει σοβαρή κάκωση στο κεφάλι και στον θώρακα, ενώ η συνεπιβαίνουσα φέρει κατάγματα στη σπονδυλική της στήλη.

Στον οδηγό έγινε αλκοτέστ με αιμοληψία προκειμένου να διαπιστωθεί αν βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βόλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου