ΤΟΠΙΚΑ

Σε «ομηρία» ληστών μάνα και γιος

σε-ομηρία-ληστών-μάνα-και-γιος-440359

Μεταμεσονύκτια εισβολή κουκουλοφόρων ληστών δέχθηκε χθες μονοκατοικία στη Νέα Δημητριάδα. Οι αδίστακτοι ληστές φαίνεται ότι θεωρούσαν πως επρόκειτο για την κατοικία μιας μοναχικής ηλικιωμένης γυναίκας. Δεν πτοήθηκαν όμως όταν αντιλήφθηκαν πως σε διπλανό υπνοδωμάτιο κοιμόταν ο 48χρονος γιος της. Μητέρα και γιος κρατήθηκαν σε «ομηρία» για μιάμιση περίπου ώρα, μέχρι οι κουκουλοφόροι να εγκαταλείψουν το σπίτι…

Υπόθεση με πολλές ομοιότητες με τη ληστεία της 81χρονης μοναχικής γυναίκας μέσα στο σπίτι της στην Αγία Παρασκευή στις 19 Απριλίου άνοιξε χθες για την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, καθώς εικάζουν ότι τα πρόσωπα πίσω από τις κουκούλες είναι ίδια στη χθεσινή με την τελευταία ληστεία στο Βόλο και κατά συνέπεια οι δράστες δεν είναι περαστικοί από την περιοχή.

Στη νέα ληστεία με στόχο μονοκατοικία ηλικιωμένου ατόμου η διαφορά ήταν ότι στο σπίτι υπήρχε συγκάτοικος. Ήταν ο 48χρονος γιος της 80χρονης γυναίκας, που έπεσε πρώτη στα χέρια των ληστών. Για αρκετά λεπτά, ενώ απειλούσαν την ηλικιωμένη με μαχαίρια και βραχύκανο όπλο ζητώντας χρήματα, ο γιος της συνέχιζε να κοιμάται σε διπλανό δωμάτιο δίχως να έχει αντιληφθεί το παραμικρό.

Όταν η ηλικιωμένη τούς είπε ότι στο ίδιο σπίτι βρισκόταν ο γιος της, οι ληστές κατευθύνθηκαν στο υπνοδωμάτιο του. Στη θέα του προσώπου με την κουκούλα, μόλις άνοιξε τα μάτια του από την είσοδο του ενός ληστή, ο 48χρονος υπέστη ισχυρό σοκ. Οδηγήθηκε με τη βία στο καθιστικό του σπιτιού και έμεινε δεμένος, όπως και η μητέρα του να παρακολουθεί τους δράστες, οι οποίοι έψαχναν τους χώρους τους.

Ο τρόμος για μητέρα και γιο διήρκησε τουλάχιστον για μιάμιση ώρα, από τις 4 τα ξημερώματα χθες, όταν το δίδυμο των ληστών εισέβαλε στη μονοκατοικία. Παραβίασαν την κεντρική είσοδο του σπιτιού, ενώ οι ένοικοι κοιμόταν. Έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, κατευθύνθηκαν αρχικά πάνω από το κρεβάτι της ηλικιωμένης και την άρπαξαν με τη βία, σηκώνοντάς την.

Την ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριών που κρατούσαν και οι δύο. Επιπλέον ο ένας είχε στο χέρι του βραχύκαννο όπλο.

Υπό τις απειλές τους και αφού σε διπλανή καρέκλα είχε μεταφερθεί και ο γιος της ηλικιωμένης, η 81χρονη τους υπέδειξε ένα συρτάρι στο οποίο φύλαγε ποσό 900 ευρώ. Από τα χέρια της γιαγιούλας άρπαξαν δύο δαχτυλίδια που φορούσε.

Η «λεία» τους όμως δεν τους ικανοποίησε και παρέμειναν στο σπίτι, συνεχίζοντας να ψάχνουν, αναζητώντας επιπλέον χρήματα και τιμαλφή. Πριν αποφασίσουν να αναχωρήσουν έδεσαν τα θύματά τους στις καρέκλες χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία συσκευασίας, έκοψαν την τηλεφωνική επικοινωνία στο σπίτι και εξαφανίστηκαν.

Τα κοινά στοιχεία της χθεσινής ληστείας στη Ν. Δημητριάδα με την πρόσφατη ληστεία στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής οδηγούν τις αστυνομικές αρχές στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες.

Η μέθοδος για την παραβίαση της κεντρικής εισόδου των μονοκατοικιών ήταν πανομοιότυπη. Και στις δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με τις περιγραφές των θυμάτων, επρόκειτο για νεαρής ηλικίας άντρες, από 25 έως 30 ετών, και με ξενική συμπεριφορά, αδύνατοι και μετρίου αναστήματος.

Έδεσαν τα θύματά τους και έκοψαν τα καλώδια του τηλεφώνου πριν τη φυγή τους, ενώ ο χρόνος παραμονής τους στις κατοικίες ήταν μεγάλος.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεχίζει τις εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, που έχουν σπείρει τον τρόμο σε ηλικιωμένα άτομα στο Βόλο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου