ΤΟΠΙΚΑ

«Πρωτόκολλο» Ιατρικού Συλλόγου για τα κρούσματα καρκίνου

πρωτόκολλο-ιατρικού-συλλόγου-για-τ-851206

Φιλόδοξο πρωτόκολλο με την Αντικαρκινική Εταιρεία προτίθεται να υπογράψει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας. Ένα πρωτόκολλο καταγραφής όλων των νέων κρουσμάτων καρκίνου της περιοχής, που θα αποσκοπεί στη μελέτη των πιθανών αιτιών καρκινογένεσης, όπως μόλυνση του περιβάλλοντος και φυτοφάρμακα, με προοπτική να εξελιχθεί σε επιδημιολογική μελέτη.
Πρόκειται για μία από τις ενέργειες των γιατρών το προηγούμενο χρονικό διάστημα απέναντι στο σημαντικό, για τον Ιατρικό Σύλλογο, ζήτημα της αυξανόμενης αέριας ρύπανσης του πολεοδομικού συγκροτήματος και των επιπτώσεών της στην υγεία των πολιτών.
Τη διεξοδική μελέτη του θέματος έχει αναλάβει επιτροπή, η οποία συστήθηκε και δουλεύει σε συνεργασία με τη διοίκηση του Ι.Σ.Μ. εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους του προβλήματος.
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ο Ιατρικός Σύλλογος ανέλαβε τη συγχρηματοδότηση μελέτης για τη ρύπανση της ατμόσφαιρας μαζί με άλλους φορείς, ώστε να έχει διαθέσιμα τα δικά του αξιόπιστα στοιχεία.
Την ίδια ώρα θετική χαρακτηρίζεται η πρωτοβουλία μελών του συλλόγου για συλλογή υπογραφών αναφορικά με την αερορύπανση.
Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας στο θέμα είναι το εμπροσθόφυλλο και το οπισθόφυλλο της τελευταίας έκδοσης του Ι.Σ.Μ. «Χείρων» με εικόνες από την αερορύπανση στην πόλη του Βόλου.
«Πρόθεσή μας», σημειώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λεωνίδας Μαυρογιάννης, «είναι να αναδείξουμε το πρόβλημα με τον πιο υπεύθυνο τρόπο τόσο όσον αφορά στα αίτια, όσο και τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών. Να κάνουμε προτάσεις για άμεσα και μακροχρόνια μέτρα που θα αντιμετωπίζουν το ζήτημα και να κινητοποιήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας. Δεν υιοθετούμε ανεύθυνες απόψεις, που χωρίς στοιχεία αποδίδουν όλο το κακό σε κάποια αίτια και μάλιστα ζητούν την μετεγκατάστασή της σε άλλη περιοχή, όπου θα δημιουργήσει τα ίδια προβλήματα. Πιστεύουμε ότι τα μέτρα που θα παρθούν πρέπει να λύνουν το πρόβλημα και όχι να το μεταφέρουν στην αυλή του διπλανού μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου